Αφιέρωμα: Οι ένστολοι θα γιορτάσουν... στην Υπηρεσία!!!!!!!!!!


Ενώ οι κάτοικοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αποχαιρετούν για λίγες μέρες το αστικό περιβάλλον, οι ένστολοι πιάνουν δουλειά.

Στις μεγάλες διασταυρώσεις των λεωφόρων βλέπεις εικοσάχρονα συνήθως πιτσιρίκια και κοπελίτσες, να φιγουράρουν με...
την άσπρη Τελαμώνα του τροχονόμου και το άσπρο γαντάκι. Λόγω της φύσης του επαγγέλματος τα βλέπεις να παρακολουθούν επώδυνα όλες αυτές τι μέρες τους εκδρομείς να περνούν από μπροστά τους κοιτάζοντας τους με μια έκφραση «Πάρτε με και εμένα από εδώ».

Πολλά από αυτά τα παιδιά κατάγονται από την επαρχία και ίσως κάποια να μην έχουν ξανακάνει Πάσχα στην πόλη, χιλιόμετρα μακριά από τους δικούς τους ανθρώπους και από τα γλέντια.

Ακόμα όμως και την ώρα που οι περισσότεροι θα διασκεδάζουν, οι νεαροί τροχονόμοι θα ξενυχτάνε στους δρόμους για να αντιμετωπίσουν τους ασυνείδητους οδηγούς που αυτές τις μέρες έχουν την τιμητική τους.

Εξίσου επίπονη είναι η διαδικασία για τους λιμενικούς. Όλοι μας όταν βρισκόμαστε σε λιμάνι και βλέπουμε ένα καράβι με κόσμο να φεύγει, θα θέλαμε να είχαμε λιγάκι χρόνο ή χρήματα για να μπορούσαμε να φύγουμε και εμείς. Για τους Λιμενικούς αυτό είναι καθημερινότητα και πόσο μάλλον αυτές τις μέρες που χιλιάδες επιβάτες αναχωρούν από τα λιμάνια της Αττικής. Σε κάθε επιβίβαση και αποβίβαση, τις μέρες της εξόδου και τις μέρες της επιστροφής βλέπεις λιμενικούς να φροντίζουν για την ασφαλή μεταφορά των επιβατών.

Σε ετοιμότητα κατά την διάρκεια των γιορτών θα είναι και οι πυροσβέστες! Αντί να ξεκουράζονται αυτές τις ημέρες, τα περιστατικά είναι αυξημένα .Η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει και η επικινδυνότητα είναι αυξημένη. Δυστυχώς τις μέρες των γιορτών επειδή ανάβουνε πολλές φωτιές για το ψήσιμο του αρνιού, δεν λείπουν τα περιστατικά ατυχημάτων. Οι πυροσβέστες εκτός των άλλων έχουν να αντιμετωπίσουν τα συχνά ατυχήματα από πυροτεχνήματα και φωτοβολίδες που εκτοξεύονται κατά τη διάρκεια του παραδοσιακού εθίμου.

Γιορτές στο καθήκον θα κάνουν όμως και οι αστυνομικοί που θα περιπολούν στις άδειες και αφρούρητες γειτονίες των πόλεων, οι ένοπλες δυνάμεις και ιδιαίτερα εκείνοι που βρίσκονται σε ακριτικές νησίδες του Αιγαίου, Έβρο μακριά από τους δικούς τους.

Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε  τους ναυτικούς, τους λιμενεργάτες, τους διαδώστες, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές αλλά και όλους όσους θα εργάζονται αυτές τις μέρες για το συλλογικό συμφέρον.

ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ. ΟΙ ΕΦΕΔΡΟΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ.

ΔΙΑ ΤΟ ΠΙΣΤΟΝ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΩ,
ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ
ΑΝΑΛΥΤΗΣ.


(politikologia1.blogspot.gr)

Πηγή ➤ staratalogia






Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου