Σπείρα αφαιρούσε από επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη μεταλλικά αντικείμενα -100.000 ευρώ η ζημία (ΦΩΤΟ)




Εξιχνιάστηκαν συνολικά οκτώ περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, μεταλλικών αντικείμενων και ποσοτήτων πετρελαίου απο εγκληματική οργάνωση στη Θεσσαλονίκη. Πέντε συλλήψεις, ένας καταζητούμενος και τεράστια ζημία που φθάνει τις 100.000 ευρώ περίπου.

Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί, ως μέλη της οργάνωσης, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητείται επιπλέον ένας υπήκοος Αλβανίας 43 ετών.
Επιπλέον για την ίδια υπόθεση συνελήφθη ένας ημεδαπός 43 ετών για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Οι δράστες αφαιρούσαν από τις επιχειρήσεις μηχανήματα έργων, μεταλλικούς κάδους ανακύκλωσης και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα και στη συνέχεια, αφού τα μετέφεραν με Ι.Χ. Φορτηγά αυτοκίνητα, τα διέθεταν έναντι χρηματικής αμοιβής για την περαιτέρω διάθεσή τους.
Πιο αναλυτικά,
εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη κλοπών σε βάρος επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και στη διάθεση μέρους των αφαιρεθέντων έναντι χρηματικού ποσού.
Εξιχνιάστηκαν συνολικά οκτώ περιπτώσεις κλοπών μηχανημάτων έργων, διαφόρων μεταλλικών αντικείμενων, καθώς και ποσοτήτων πετρελαίου.
Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Σερρών, τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 33, 42, 43 και 46 ετών, μέλη της οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της «εγκληματικής οργάνωσης», των «διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών» και της «αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος», ενώ αναζητείται επιπλέον ένας υπήκοος Αλβανίας 43 ετών.
Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη ένας έτερος ημεδαπός 43 ετών για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών, οι τέσσερις εκ των συλληφθέντων μαζί με τον 43χρονο υπήκοο Αλβανίας, τουλάχιστον από τον μήνα Δεκέμβριο του έτους 2013, συνέστησαν εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, η οποία διέπραττε κλοπές μηχανημάτων έργου, καθώς και μεταλλικών κάδων ανακύκλωσης και διαφόρων μεταλλικών αντικειμένων από επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης.
Επίσης, από την εξέλιξη της διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι, οι ανωτέρω μετέφεραν τα αφαιρεθέντα με Ι.Χ. Φορτηγά αυτοκίνητα εταιρείας πώλησης παλαιών σιδήρων και μετάλλων ιδιοκτησίας του 42χρονου και του ενός 43χρονου και στη συνέχεια τα διέθεταν έναντι χρηματικής αμοιβής στον 33χρονο, με σκοπό την περαιτέρω διάθεσή τους.
Ειδικότερα, μέχρι στιγμής, εξιχνιάστηκαν οι εξής περιπτώσεις:
την 20/21.12.2013, κλοπή μηχανήματος έργου ιδιοκτησίας 29χρονου ημεδαπού από την επιχείρηση του στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.
σε μη προσδιορισμένο ακριβώς χρόνο, κλοπή 500 περίπου λίτρων από φορτηγό εντός της επιχείρησης του προαναφερόμενου 29χρονου.
την 25.02.2014, κλοπή Ι.Χ. Φορτηγού επίσης από την ίδια επιχείρηση.
την 03.01.2014 έως την 07.01.2014, κλοπή μηχανήματος έργου ιδιοκτησίας έτερου 29χρονου ημεδαπού από την επιχείρηση του στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.
σε μη προσδιορισμένο ακριβώς χρόνο, κλοπή εξαρτημάτων σκαλωσιών από την επιχείρηση του προαναφερόμενου 29χρονου.
εντός του μήνα Ιανουαρίου του έτους 2013, κλοπή 10 μεταλλικών κάδων ανακύκλωσης ιδιοκτησίας 47χρονου ημεδαπού, που βρίσκονταν στον εξωτερικό χώρο της ίδιας ανωτέρω επιχείρησης.
την 28/29.01.2014, κλοπή μηχανήματος έργου ιδιοκτησίας 49χρονου ημεδαπού στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.
σε μη προσδιορισμένο ακριβώς χρόνο, κλοπή ενός μηχανήματος έργου από επιχείρηση στον Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης.
Γίνεται μνεία ότι ο 33χρονος, καθώς και ένας 54χρονος συνελήφθησαν την 25.02.2014 για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνταν να συλληφθούν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ο πρώτος 43χρονος και ένας 46χρονος. (Σχετικό το από 26.02.2014 Δελτίο Τύπου).
Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
δύο Ι.Χ. Φορτηγά αυτοκίνητα, δύο κάδοι ανακύκλωσης και δύο μηχανήματα έργου, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
ένα μηχάνημα έργου, του οποίου ο ιδιοκτήτης αναζητείται.
δύο Ι.Χ. Φορτηγά αυτοκίνητα, ως μέσα τέλεσης κλοπών.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διερεύνηση της δράσης της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης και τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 43χρονου υπηκόου Αλβανίας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.
Δείτε φωτογραφίες που δημοσιοποίησε η ΕΛ.ΑΣ:
spira1
spira2



Πηγή ➤ makeleio.

Share on Google Plus

Νms

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου