Χίος: 100.000 ρουκέτες έκαναν τη νύχτα, μέρα στο Βροντάδο....

elas-lyste_blogspot_gr (2).jpg

Περισσότερες από 100.000 ρουκέτες πέταξαν από το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου έως και λίγο μετά την Ανάσταση οι συμμετέχοντες στο έθιμο του ρουκετοπόλεμου στη Χίο.

«Αντίπαλες» βρέθηκαν για άλλη μια χρονιά οι ενορίες του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερυθιανής.

Κύριο χαρακτηριστικό ήταν η αυξημένη προσέλευση των Τούρκων επισκεπτών που ξεπέρασαν τις 1300 αφίξεις από τη Μ. Παρασκευή μέχρι και το απόγευμα του Μ. Σαββάτου.

Φέτος, όμως, για πρώτη φορά επλήγησαν σπίτια που μέχρι και πέρσι δεν είχαν κινδυνέψει από τις ρουκέτες, γεγονός που κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη του επανασχεδιασμού των μέτρων ασφαλείας.

Από την πλευρά τους τα συνεργεία των δύο ενοριών επιμένουν ότι «Πάσχα χωρίς Ρουκετοπόλεμο δεν γίνεται. Αυτό ας το καταλάβουν όσοι προσβλέπουν στην κατάργηση του εθίμου. Να μειώσουμε τις ρουκέτες γίνεται, να τις καταργήσουμε όμως όχι».

Με πληροφορίες από politischios.gr
Δείτε το video ΕΔΩ.

Πηγή ➤arouraios

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου