Ξέθαψαν τους καταδρομείς για να τους θάψουν κανονικά

elas-lyste.blogspot.gr


ΛΥΣΤΕ blog ➤Εκείνες τις μαύρες στιγμές της πρόσφατης ιστορίας της Κύπρου που η μία «μαχαιριά» διαδεχόταν την άλλη, οι δεκαοχτώ καταδρομείς που σκοτώθηκαν στις 15 Ιουλίου του 1974 στη διάρκεια του πραξικοπήματος κατά του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου σχεδόν «πετάχτηκαν» στους «τάφους» τους.

Σαράντα χρόνια μετά, έγιναν εκταφές προκειμένου οι συγγενείς τους να αποφασίσουν για τους χώρους που θέλουν να ταφούν οι δικοί τους.

Οι εκταφές αποκάλυψαν τον βεβιασμένο τρόπο με τον οποίο εκφορτώθηκαν οι στρατιώτες, οι οποίοι έφεραν σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και στρατιωτικό υλικό κατά την ταφή τους.

Οι εκταφές έγιναν εκτός των άλλων για να τεθεί τέλος στο ποιοι και πόσοι βρίσκονται θαμμένοι στο συγκεκριμένο σημείο, αφού ακόμη και μέχρι σήμερα υπήρχαν ισχυρισμοί ότι στους συγκεκριμένους τάφους είναι θαμμένοι και Τούρκοι ή Τουρκοκύπριοι οι οποίοι αγνοούνται από την περίοδο της εισβολής του 1974.





newsit

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου