Ερντογάν: «Αν εκλεγώ Πρόεδρος, θα χρησιμοποιήσω όλες μου τις εξουσίες»

elas-lyste.blogspot.gr


ΛΥΣΤΕ blog ➤ Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του, δήλωσε πως δεν έχει ακόμα αποφασίσει αν θα διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο της χώρας.

Επεσήμανε πάντως, πως αν κάτι τέτοιο συμβεί και εκλεγεί, τότε θα είναι ένας Πρόεδρος που θα χρησιμοποιήσει όλες τις εξουσίες που του δίνει το Σύνταγμα της χώρας.

«Αν κατέβω τελικά για Πρόεδρος και εκλεγώ, τότε θα είμαι Πρόεδρος του λαού. Θα χρησιμοποιήσω όλες τις συνταγματικές δυνατότητες», είπε ο Ερντογάν προς τους βουλευτές του, την ώρα που η συζήτηση στην Τουρκία για τη μετάβαση σε ένα σύστημα προεδρικής ή κατά το ήμισυ προεδρικής δημοκρατίας βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Και δεν εγκρίνω το να ανακοινώνονται ονόματα αυτήν την ώρα» συμπλήρωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.


Πηγή ➤defencenet.

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου