Πέντε μέρες απομονωμένος σε θάλαμο ο Μαζιώτης...

elas-lyste_blogspot
Αναβλήθηκε το σημερινό επισκεπτήριο

Μετά από πέντε ημέρες στο θάλαμο όπου κρατείται στο ισόγειο του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού και ύστερα από τη συνάντηση με λόγια…
σιωπής και επαναστατικούς τυμπανισμούς ο Νίκος Μαζιώτης επρόκειτο την Πέμπτη να συναντηθεί για πρώτη φορά μετά από αρκετές ημέρες με τους συνηγόρους υπεράσπισής του.

Ωστόσο, η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση αναβλήθηκε, καθώς ο Νίκος Μαζίωτης αισθανόταν εξαντλημένος και αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του, προηγήθηκε ένα τηλεφώνημα από τον θεράποντα γιατρό που τον παρακολουθεί για να δει την πορεία της υγείας του και όπως έγινε γνωστό, ο Μαζιώτης σταμάτησε από σήμερα την χορήγηση αντιβιοτικών χαπιών.

Νωρίτερα, μιλώντας αποκλειστικά στο protothema.gr η μία εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του Μαζιώτη, η κ. Δάφνη Βαγιανού η οποία συνδέεται και με φιλικούς δεσμούς με τον κρατούμενο -καθώς έχει αναλάβει τις υποθέσεις του τα τελευταία περίπου 20 χρόνια- επισήμανε ότι σε αυτή τη επίσκεψή τους μαζί με το συνάδελφό της τον κ. Φυτράκη θα έχουν τη δυνατότητα να του πάνε ένα μέρος της δικογραφίας προκειμένου να συζητήσουν μαζί του την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσουν από εδώ και πέρα.

Η ίδια, όμως, μίλησε και για την ανησυχία της σε ανθρώπινο επίπεδο για το Μαζιώτη: «Την τελευταία φορά που ήρθαμε δεν είχαμε τη δυνατότητα να πούμε πολλά ήταν εδώ ο ανακριτής καταλαβαίνετε. Πονούσε πολύ, είχε αγωνία για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα, αναρωτιόταν για το πώς συζητείται αυτό που έγινε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και πως το έχει ερμηνεύσει ο κόσμος. Φυσικά αυτό που προέχει σε αυτό το σημείο είναι ο ίδιος να είναι καλύτερα σήμερα».

Σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισης η γυναίκα που στέκεται βράχος στο πλευρό του Μαζιώτη από την πρώτη ημέρα σύλληψης και μεταφοράς του ως τραυματίας στον Ευαγγελισμό είναι η αδελφή του, η οποία είναι άγρυπνος φρουρός του. «Ερχόταν ήσυχα, αθόρυβα και διακριτικά, κανείς δεν την πήρε χαμπάρι, πότε έμπαινε και πότε έφευγε, προκειμένου να δει τον αδελφό της.

Ρωτούσε συνεχώς τους γιατρούς για το πώς πάει η υγεία του και αν κινδυνεύει και είναι αυτονόητο ότι αυτό είχε σημασία για εκείνη σε αυτή τη φάση». Η κ. Βαγιανού καταλήγει λέγοντας ότι σήμερα ελπίζει κατά την επίσκεψή της να διαπιστώσει πως όλα βαίνουν καλώς αναφορικά με τις συνθήκες κράτησής του στον θάλαμο του ισογείου, για το πώς πηγαίνει η αγωγή που ακολουθεί και για το ποιες είναι οι συνθήκες κράτησής του.

Πηγή ➤ protothema.gr




Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου