Συνταξιοδοτείται ο αρχαιότερος αστυνομικός στην Ελλάδα...

elas-lyste.blogspot

Αίτηση συνταξιοδότησης από το σώμα της ΕΛ.ΑΣ. υπέβαλε προ διημέρου ο αρχαιότερος αστυνομικός που υπηρετεί στην Ελλάδα. Πρόκειται για τον κ. Αναστάσιο Σαλβάρη, αρχιφύλακα, που γεννήθηκε το 1956 στη Ρόδο και υπηρετεί στην ΕΛ.ΑΣ. από το 1975, ο οποίος έχει συμπληρώσει 39 έτη συνεχούς υπηρεσίας!

Την 15η Σεπτεμβρίου 1975 ο κ. Σαλβάρης, που κατάγεται και διαμένει στη Ρόδο, έγγαμος, πατέρας μιας ενήλικης θυγατέρας, μετά από επιτυχή φοίτησή του στη σχολή χωροφυλακής, υπηρέτησε αρχικά στον Αστυνομικό Σταθμό Αντιμάχειας, μετατέθηκε στη συνέχεια στη Νίσυρο και ακολούθως στο 2ο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου.

Μετά την κατάργηση του 2ου Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου το 1991 έκτοτε υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού.

Ενας άνθρωπος χαμηλών τόνων, αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην αστυνομία και επέλεξε να παραμείνει στο σώμα, υπηρετώντας τους συμπατριώτες του, αν και μπορούσε μετά από 25 έτη, να συνταξιοδοτηθεί.
«Η ωραιότερη στιγμή που πέρασα στην αστυνομία ήταν όταν μου ήλθε η μετάθεση για Ρόδο. Ηταν σε μια εποχή που οι μεταθέσεις στον τόπο καταγωγής των αστυνομικών, λόγω εντοπιότητας, δεν ήταν εύκολες», δήλωσε χθες στη «δημοκρατική» ο κ. Σαλβάρης, που αναγνωρίζει ότι η απόφαση του να παραμείνει στην ΕΛ.ΑΣ. εξαιτίας της οικονομικής κρίσης έχει οδηγήσει σε δραματική μείωση του εφάπαξ που δικαιούται αλλά και της συντάξεως που θα λαμβάνει.

«Πρόκειται για έναν εξαιρετικό αστυνομικό, έναν πολύτιμο συνεργάτη, που υπηρετεί με σοβαρότητα και αυταπάρνηση το σώμα της ΕΛ.ΑΣ. Η εμπειρία του και η παρουσία του στο Α.Τ. Ιαλυσού ήταν πολύτιμη», δήλωσε χθες στη «δημοκρατική», ο διοικητής του κ. Θέμης Καλαμάτας, ο οποίος φανερά συγκινημένος, σε μια σεμνή τελετή που έγινε χθες στο τμήμα, του δώρισε μια εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Τη δυνατότητα στους ενστόλους να δημιουργήσουν δικό τους “επαγγελματικό ταμείο” για να αποφύγουν την ένταξή τους στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) και να αποτραπεί κύμα εξόδου στη συνταξιοδότηση έδωσε μόλις πρόσφατα η κυβέρνηση.

Με προσθήκη στο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε στις αρχές του μήνα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες της ηγεσίας στρατιωτικών, αστυνομικών και λιμενικών, με την οποία στα Ταμεία των Αστυνομικών Υπαλλήλων και των Λιμενικών δίνεται η δυνατότητα να μετατρέψουν, εκτός από το ταμείο εφάπαξ, και το επικουρικό τους ταμείο (ΤΕΑΠΑΣΑ) σε ταμείο επαγγελματικής ασφάλισης ως το τέλος του χρόνου.

Στο μεταξύ η ρήτρα αξιόμαχου αποτελεί σύμφωνα με τους αστυνομικούς “κάλπικη λίρα” για τα στελέχη και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ραγδαία προς τα κάτω μείωση των εφάπαξ βοηθημάτων.

Επίσης εγκλωβίζει τα περίπου 10.000 στελέχη, που έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, οδηγώντας τα στην απελπισία γιατί ουσιαστικά τους στερεί το δικαίωμα της αποχώρησης.

Θυμίζουμνε επίσης ότι υπό την απειλή της μαζικής συνταξιοδότησης 3.500-4.000 αξιωματικών, απεσύρθη λίγο πριν από την κατάθεση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών με τα προαπαιτούμενα, η τροπολογία Βρούτση με την οποία ο κλάδος πρόνοιας του ΤΕΑΠΑΣΑ που είχε πέρυσι εξαιρεθεί, επέστρεφε και πάλι από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εργασίας.

Η υπαγωγή του κλάδου στην εποπτεία Βρούτση και η ένταξή του στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) θα σήμαινε ότι το εφάπαξ θα υπολογιζόταν στο εξής υποχρεωτικά με το νέο μαθηματικό τύπο με αποτέλεσμα την αυτόματη μείωσή του κατά 40% έως 50%.

Αστυνομικοί και πυροσβέστες απείλησαν με μαζική φυγή, διαμαρτυρόμενοι πως με την εφαρμογή του νέου μαθηματικού τύπου από τη 1/1/2015 το εφάπαξ τους από 20.000-25.000 ευρώ που είναι σήμερα ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας θα συρρικνωθεί στα 6.000 ευρώ.

Πηγή ➤ dimokratiki




Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου