Θρήνος με όρκους εκδίκησης - Εδωσαν όρκο εκδίκησης για τον θάνατο της Διονυσίας.

elas-lyste_blogspot

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εκτυλίσσεται η ανείπωτη τραγωδία που συνέβη το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο Παλαιό Φάληρο, όταν από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε κατάστημα με υδραυλικά βρήκαν φρικτό θάνατο η 42χρονη Διονυσία Τσέλιου και ο 33χρονος πυροσβέστης Ματθαίος Μάντζιος. Την ώρα που το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής διεξάγει έρευνα για τα αίτια που προκάλεσαν τη φονική πυρκαγιά, η οικογένεια της άτυχης γυναίκας, μητέρας δύο παιδιών, φαίνεται πως δεν πιστεύει ότι πρόκειται για ατύχημα και αναζητεί τους ενόχους. Μάλιστα, οι αδελφές της ορκίστηκαν εκδίκηση πάνω από το φέρετρό της!

Τελευταίο «αντίο»

«Πάγωσαν» όσοι βρέθηκαν στο κοιμητήριο του Παλαιού Φαλήρου το απόγευμα της Τρίτης για να πουν το τελευταίο «αντίο» στην άτυχη Διονυσία, όταν είδαν να την αποχαιρετούν για πάντα τα δύο αγγελούδια της, ο 18χρονος Κωνσταντίνος και ο 14χρονος Αλέξανδρος. Τραγική φιγούρα ο μικρότερος γιος της, ο οποίος προσπαθούσε να βρει παρηγοριά στον ώμο του αδελφού του και του πατέρα του. Ολοι μαζί προσπαθούσαν αγκαλιασμένοι να δώσουν δύναμη ο ένας στον άλλο. Απαρηγόρητοι ήταν ο σύζυγος της Διονυσίας, Γιώργος, η ηλικιωμένη μητέρα της Σωτηρία και οι τρεις αδελφές της, Ειρήνη, Ερρικα και Ελενα.

Ωστόσο τη στιγμή που η σορός της άτυχης μητέρας μεταφερόταν στην τελευταία της κατοικία μια κραυγή έσκισε την ατμόσφαιρα: «Θα πάρουμε εκδίκηση για ό,τι σου έκαναν. Αυτοί που φταίνε θα το πληρώσουν ακριβά!» φώναξε μια από τις αδελφές της... Και έπειτα έφυγαν, αφού έδωσαν όρκο εκδίκησης πάνω από τον τάφο της, αλλά και σε ένα από τα στεφάνια που συνόδευαν τη σορό της αδελφής τους.

«Καλό ταξίδι, αδελφή μου "υπέροχη". Θα έρθω να σε βρω, αλλά όχι ακόμη... Εχω να τελειώσω την Αποστολή!!!» έγραφε η αδελφή της Ελενα.

Μουδιασμένος ο κόσμος άρχισε να διερωτάται τι μπορεί να συμβαίνει και γιατί οι συγγενείς της αδικοχαμένης Διονυσίας ζητούν εκδίκηση και δικαίωση. Οπως μας είπαν οι γείτονες της οικογένειας στην οδό Ιπποκράτους όπου συνέβη η τραγωδία, δεν ήταν η πρώτη φορά που άκουγαν απειλές και όρκους εκδίκησης να βγαίνουν από τα χείλη των συγγενών της 42χρονης γυναίκας.

«Θα το πληρώσουν ακριβά»

Το απόγευμα της Δευτέρας -μία μέρα πριν από την κηδεία- η γειτονιά σηκώθηκε στο πόδι, είπαν χαρακτηριστικά. Συγγενείς της 42χρονης, που είχαν φτάσει από την Καρδίτσα στο σπίτι στο Παλαιό Φάληρο, εκτόξευαν απειλές και ζητούσαν εκδίκηση.

«Θα πληρώσουν για ό,τι της συνέβη. Θα το πληρώσουν ακριβά!» ήταν μερικές από τις εκφράσεις που ακούγονταν σε όλο το τετράγωνο.

Η «Espresso» μίλησε με τις δύο αδελφές της Διονυσίας, την Ερρικα και την Ειρήνη. Ωστόσο δεν ήθελαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.

«Προς το παρόν, δεν έχουμε να πούμε τίποτα... Μόλις κηδέψαμε την αδελφή μας» τόνισαν, ενώ λίγα μέτρα πιο πέρα η ηλικιωμένη μητέρα τους Σωτηρία κατέρρεε, μην μπορώντας να αντέξει τον χαμό του παιδιού της.


Ολα όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ της Παρασκευής

Ηταν γύρω στις 21.00 το βράδυ της Παρασκευής όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε κατάστημα με υδραυλικά και είδη θέρμανσης που στεγάζεται στο ισόγειο του κτιρίου, στην οδό Ιπποκράτους 4, στο Παλαιό Φάληρο. Δύο νέοι άνθρωποι, η 44χρονη (μητέρα δύο παιδιών) που εγκλωβίστηκε μέσα στο διαμέρισμά της και ο 33χρονος πυροσβέστης Ματθαίος Μάντζιος που προσπάθησε να την απεγκλωβίσει έχασαν τη ζωή τους, ενώ η ηλικιωμένη πεθερά της αδικοχαμένης γυναίκας κατάφερε να απεγκλωβιστεί έγκαιρα από το κτίριο.

Η φωτιά, που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, ενώ σημειώθηκαν και τρεις εκρήξεις από μπουκάλες ασετιλίνης που βρισκόντουσαν στον χώρο του καταστήματος, ιδιοκτήτης του οποίου είναι ο σύζυγος της άτυχης 44χρονης, Γιώργος Τσέλιος. Η 44χρονη, η οποία εγκλωβίστηκε στο φλεγόμενο κτίριο, τηλεφώνησε στον άντρα της και του ζήτησε να τρέξει γρήγορα στο διαμέρισμα γιατί κινδύνευε.

Λίγα λεπτά αργότερα ο ίδιος έφτασε στο σημείο και έδωσε τα κλειδιά του σπιτιού στους πυροσβέστες, λέγοντάς τους πως η σύζυγός του ήταν μέσα. Κάτοικοι της γειτονιάς είχαν ήδη μπει στο ισόγειο του κτιρίου και είχαν σώσει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή την ηλικιωμένη μητέρα του ιδιοκτήτη του καταστήματος. Στην προσπάθειά του να φτάσει έγκαιρα στον δεύτερο όροφο όπου είχε εγκλωβιστεί η 44χρονη, ο 33χρονος πυροσβέστης δεν πρόσεξε πως το οξυγόνο που είχε στη φιάλη του άρχιζε να τελειώνει. Ετσι, όταν τελικά άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματος, συνειδητοποίησε πως είχε ξεμείνει! Λίγα λεπτά μετά και οι δύο βρέθηκαν νεκροί στο μπαλκόνι, όπου κατέφυγαν προσπαθώντας να σωθούν.

Το μεγάλο «ευχαριστώ» στον ήρωα πυροσβέστη

Συντετριμμένες οι αδελφές της Διονυσίας Τσέλιου από την τραγωδία που βύθισε στο πένθος την οικογένειά τους, αλλά και την οικογένεια του 33χρονου πυροσβέστη Ματθαίου Μάντζιου, θέλησαν μέσω της «Espresso» να στείλουν ένα μήνυμα στους συγγενείς του ήρωα που χάθηκε πάνω στο καθήκον.

«Θέλουμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας να πούμε ένα μεγάλο, ένα τεράστιο "ευχαριστώ" στην οικογένεια του πυροσβέστη που προσπάθησε να σώσει την αδελφή μας. Χωρίς να το σκεφτεί λεπτό, μπήκε στο σπίτι για να τη σώσει. Και έδωσε τη ζωή του. Τον σκεφτόμαστε και πενθούμε και για τον ίδιο και για τη Διονυσία μας» τόνισαν, ενώ με δάκρυα στα μάτια η μητέρα τους Σωτηρία ψέλλισε: «Πάει το παιδάκι μου, πάει και αυτό το παιδάκι... Πάνε, φύγανε».

Οπως και στην κηδεία του άτυχου πυροσβέστη που έγινε την περασμένη Δευτέρα στη Λάρισα, έτσι και στην κηδεία της Διονυσίας οι συγγενείς εκδήλωσαν την επιθυμία αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στον σύλλογο Το Χαμόγελο του Παιδιού.

Το πόρισμα της Π.Υ. θα ρίξει φως στο σκοτάδι

Οπως ανέφεραν χθες στην «Espresso» πηγές από την Πυροσβεστική, τα αίτια της φωτιάς που κόστισαν τη ζωή σε δύο ανθρώπους ακόμη παραμένουν άγνωστα. Ωστόσο κάποια ευρήματα προβληματίζουν το Ανακριτικό Τμήμα, γι' αυτό η λεπτομερής έρευνα ανατέθηκε σε ειδικό, ο οποίος εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

«Τα πάντα στο κατάστημα έχουν γίνει στάχτη. Χρειάζεται χρόνος. Εχει οριστεί ειδικός πραγματογνώμονας και το πόρισμα αναμένεται περίπου σε 20 ημέρες» ανέφεραν και πρόσθεσαν: «Προς το παρόν, υπάρχουν ενδείξεις... Αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα προτού ολοκληρωθεί η διαδικασία».

Εκτός από τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά, το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής εξετάζει και τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.

«Εξετάζεται με ιδιαίτερη προσοχή αν τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες ασφαλείας από τους επικεφαλής πυροσβέστες και αν η μπουκάλα οξυγόνου του άτυχου συναδέλφου ήταν μισοάδεια. Θα δοθούν απαντήσεις σε όλα» τόνισαν.

Πηγή ➤ espressonews

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου