Τι πρόστιμα περιμένουν όσους δεν πλήρωσαν χθες τον ΕΝΦΙΑ.

elas-lyste.blogspot

Μία δυσάρεστη έκπληξη περιμένει όσους δεν κατάφεραν να πληρώσουν χθες την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, καθώς θα επιβαρυνθούν με πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Όσοι δεν πλήρωσαν τον φόρο, με βάση την νομοθεσία, από σήμερα, 1η Οκτωβρίου, απέκτησαν μία ληξιπρόθεσμη οφειλή, η οποία προσαυξάνεται κατά 0,73% στο ύψος της δόσης για κάθε μήνα καθυστέρησης.

Αυτό θα ισχύσει και για τις επόμενες δόσεις του ΕΝΦΙΑ, ενώ θα επιβληθεί πρόστιμο 10% επί του φόρου που δεν καταβλήθηκε σε περίπτωση που η εξόφλησή του καθυστερήσει για χρονικό διάστημα δύο μηνών από την ημερομηνία που θα έπρεπε κανονικά να είχε πληρωθεί, ή 20% εάν η καθυστέρηση πληρωμής φθάσει τους 12 μήνες, ή 30% εάν η καθυστέρηση φθάσει τα 2 έτη.

Πάντως, να σημειωθεί ότι η δεύτερη δόση του φόρου θα έρθει μειωμένη, σε ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων!


Πηγή ➤ defencenet



Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου