ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΠΕΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ - ΠΥΚΝΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ !!

elas-lyste.blogspot.gr

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία, θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι, θα εισχωρήσουν σε όλη την Ελλάδα από την ερχόμενη Τετάρτη ως και τη Παρασκευή, μεταφέροντας ιδιαίτερα ψυχρές αέριες μάζες σε όλη την Ελλάδα και έτσι η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά, κυρίως στη βόρεια χώρα. Μάλιστα οι βόρειοι, βορειοδυτικοί άνεμοι, θα αγγίξουν στο Ιόνιο και το Αιγαίο πέλαγος, ακόμα και τα 9-10 μποφόρ !!

Τα χιόνια, θα πέσουν όχι μόνο στα βουνά της χώρας μας, αλλά θα πέσουν τόσο σε ορεινά όσο και σε ημιορεινά τμήματα της βόρειας Ελλάδας, αλλά και σε ορεινές περιοχές της κεντρικής χώρας. Πυκνά χιόνια, ενδέχεται να πέσουν ακόμα και σε πόλεις της δυτικής Μακεδονίας, από το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης ως και το πρωί της Παρασκευής, με τη θερμοκρασία να πέφτει τις βραδινές ώρες, ακόμα και κάτω από τους 0oC, σε πόλεις όπως είναι η Φλώρινα και η Καστοριά.

Πιθανότατα να ασπρίσουν αρκετές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας αλλά και της Θράκης, που θα έχουν υψόμετρο μεγαλύτερο των 900-1000 περίπου μέτρων. Στη δυτική Μακεδονία αλλά και σε περιοχές της Ηπείρου, θα χιονίσει το βράδυ της Τετάρτης ως και το πρωί της Πέμπτης, ακόμα και σε υψόμετρο 700-800 περίπου μέτρων, ενώ χιόνια θα πέσουν και το πρωί της Παρασκευής, σε περιοχές της Μακεδονίας, με υψόμετρο άνω των 700-800 μέτρων.

Στην υπόλοιπη χώρα, από το βράδυ της Τετάρτης αλλά και κατά τη διάρκεια της Πέμπτης, θα σημειώνονται βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι βόρειοι, βορειοδυτικοί άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά, ιδιαίτερα στα πελάγη.

Πηγή ➤ greek-weather

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου