Κύκλωμα στην Θεσσαλονίκη εξαπατούσε άνεργους υποσχόμενο ότι θα τους βρεί δουλειά..

elas-lyste_blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Τον πόνο και την αγωνία ανέργων στο να βρουν μία δουλειά τη δύσκολη χρονικά περίοδο που διανύουμε εκμεταλλεύονταν επιτήδειοι στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι είχαν συστήσει κύκλωμα, τα μέλη του οποίου, εμφανιζόμενα με διάφορες ιδιότητες, εξαπατούσαν απελπισμένους ανθρώπους και τους άρπαζαν ό,τι χρήματα είχαν, υποσχόμενοι θέσεις εργασίας...
Eξαπατούσαν άνεργους υποσχόμενοι ότι θα τους βρουν δουλειά

Στην υπόθεση εμπλέκονται τέσσερα άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απάτη, ενώ η δράση τους άρχισε από τον Ιούλιο του 2014 και φέρεται ότι τη συντόνιζε ένας 42χρονο.

Το χρηματικό ποσό που άρπαξαν από τους παθόντες ξεπερνά τις 30.000 ευρώ, ενώ, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το κύκλωμα εξαπάτησε τουλάχιστον 16 άτομα, κυρίως με το πρόσχημα της ανεύρεσης εργασίας.

Ο 42χρονος που φέρεται να διήθυνε το κύκλωμα εμφανιζόταν άλλοτε ως διευθυντικό στέλεχος κι άλλοτε ως υπάλληλος της Δ.Ε.Η., αλλά και ως επιχειρηματίας-κάτοχος εργοστασίου και εκμεταλλευόμενος τη δυσχερή οικονομική κατάσταση και ανάγκη για εργασία ανέργων, τους άρπαζε χρήματα.

Σε κάποιες περιπτώσεις, το ίδιο άτομο προσποιούταν τον ιδιοκτήτη νέων ή παλαιών οχημάτων και αντικειμένων και εξαπάτησε υποψήφιους αγοραστές, από τους οποίους απέσπασε χρηματικά ποσά.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση κατά την οποία, προσποιούμενος τον ιδιοκτήτη μάντρας σιδερικών που δραστηριοποιείται στο εξωτερικό, πέτυχε ν΄ αρπάξει από 55χρονο 3.500 ευρώ, διαβεβαιώνοντάς τον ότι θα του αποφέρει τα διπλάσια κέρδη.

Η συμμετοχή των υπολοίπων μελών της οργάνωσης συνίσταται σε συνδρομή που προσέφεραν στον 42χρονο συντονιστή τους, είτε με τη φυσική τους παρουσία κατά την παραλαβή των χρημάτων από τους παθόντες, είτε συνομιλώντας τηλεφωνικά μαζί τους προκειμένου να επιτύχουν την παράδοση χρηματικών ποσών, ακόμα και με την ύπαρξη κοινού τραπεζικού λογαριασμού όπου γινόταν η κατάθεση των χρημάτων.

Με αυτό τον τρόπο δράσης, κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου – Νοεμβρίου 2014, άρπαξαν από τουλάχιστον 16 άτομα (15 ημεδαπούς και 1 αλλοδαπό) 31.010 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

Πηγή ➤ ethnos

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου