Με "μεταγραφές" από το εξωτερικό "δούλευε" ο "Καράφλας" - Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ...

elas - lyste.blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤«Τουρισμό»... πληρωμένων αλλοδαπών εκτελεστών,  που έρχονται χτυπούν και φεύγουν, εντοπίζουν αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο της εκβιαστικής «επεκτατικής πολιτικής» των αντιμαχόμενων συμμοριών, του 40χρονου «Καράφλα» και των κατηγορουμένων για την απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου.

Τουλάχιστον για τέσσερα εκτελεσμένα«συμβόλαια θανάτου», προκύπτουν ενδείξεις πως έχουν προέλθει από εκτελεστές-«ταξιδιώτες», όπως αποκαλύπτουν στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

ΕΛ.ΑΣ.: Έκαναν και «υποτιμήσεις» ακινήτων
Τα μέλη της συμμορίας του «Καράφλα»... προσλαμβάνονταν ακόμη και από «συνεργαζόμενους» επιχειρηματίες γιαεξαναγκαστικές «υποτιμήσεις» των τιμών αγοράς ακινήτων και νυχτερινών κέντρων διασκέδασης. Ο 42χρονος ιερέας από το Χατζηκυριάκειο κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης «υπαρχηγού» της συμμορίας, «υποχρεωμένος» για τις... ροζ υπηρεσίες, που του είχαν προσφερθεί δωρεάν!

Τα παραπάνω είναι ελάχιστες από τις σοβαρές διαπιστώσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.,  μετά από την αξιολόγηση φυσικών επιβεβαιώσεων, στοιχείων, καταθέσεων καιαπομαγνητοφωνημένων συνομιλιών μελών της σκληρής εκβιαστικής ομάδας. Μικρό δείγμα της ανεξέλεγκτης δράσης της, λίγες μέρες μετά τη σύλληψη 9 μελών της, είναι οι πληροφορίες, αποδέκτες των οποίων γίνονται αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, για τις απειλητικές προσεγγίσεις μαρτύρων και ιδιοκτητών καταστημάτων, προκειμένου να αλλάξουν τις επιβαρυντικές καταθέσεις σε βάρος τους.

Ο 42χρονος ιερέας, που κατηγορείται για ψευδορκία, πριν από 1,5 μήνα εμφανίστηκε πρόθυμος να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης του 43χρονου υπαρχηγού της συμμορίας του «Καράφλα», στην εκδίκαση της υπόθεσης. Από τις συνομιλίες του προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος του είχε παράσχει δωρεάν γυναικεία παρέα γι αυτό δέχθηκε να καταθέσει. Ο «υπαρχηγός» του έστειλε μήνυμα sms, στο οποίο τον καθοδηγούσε τι θα πει. «Θα πεις ότι με γνωρίζεις από το 1994, ότι είμαι χριστιανός ορθόδοξος, ότι είμαι καλός οικογενειάρχης με τρία παιδιά, ότι είμαι μάγειρας και ξυπνώ πρωί» παρότι εκείνος ξυπνούσε στις 14:00 το μεσημέρι μετά τις νυχτερινές εκβιαστικές «περιπολίες».

«Κρέας», «βίδες» και... real estate
Τα μέλη της συμμορίας είχαν ψευδώνυμα όπως «Αρμάντο», «Μπένι», «Αλμπέρτο», «Τζίμης», και με αυτά αποκαλούνταν στις συνομιλίες, ενώ όταν αναφέρονταν στον αρχηγό, τον αποκαλούσαν πέρα από «Καράφλα», είτε «Νταίζη», είτε «Σαμπρέλα». Σε μία περίπτωση εκβίασης και συλλογής χρημάτων από κατάστημα του Πειραιά, το οποίο είχε επωνυμία όρους, οι δράστες ανέφεραν χαρακτηριστικά «να περάσουμε από το... βουνό», ενώ οι αναφορές «θα τα πούμε πάνω» ή «κάτω», αποτελούσαν συνθηματικά συνάντησης σε προκαθορισμένα και σταθερά σημεία.

Για τη διακίνηση κοκαίνης, το συνθηματικό του ναρκωτικού ήταν «κρέμα», ενώ για την προμήθεια σε πυρομαχικά, τις σφαίρες τις αποκαλούσαν «βίδες». Όταν κάποιο μέλος της συμμορίας ήθελε κάποιο οπλισμό, αποκαλούσε το πιστόλι «κρέας» ή «ποτά». Στις κατά πρόσωπο προσεγγίσεις των θυμάτων τους, όταν εκείνες εξέφραζαν τους φόβους τους για «επισκέψεις» από άλλα μέλη συμμοριών, εκείνοι τους έλεγαν να λένε «πως εδώ κάνει κουμάντο η ομάδα του "Καράφλα". Στον Πειραιά είναι μόνο αυτός». Στο ίδιο πλαίσιο τους «συμβούλευαν» σε περίπτωση επισκέψεωναξιωματικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, να τους λένε ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα».

Από τις συνομιλίες μελών της εκβιαστικής ομάδας προκύπτει ότι σωματώδεις νεαροί από την Αλβανία έμπαιναν «μπροστά» στις προσπάθειες μείωσης των τιμών αγοράς καταστημάτων ή κτιρίων κατ’ εντολή «πρόθυμων» επιχειρηματιών, μελλοντικών «συνεργατών». Για παράδειγμα ενεπλάκησαν στην πώληση μπαρ στη Γλυφάδα για το οποίο ο ιδιοκτήτης του ζητούσε 100.000 ευρώ, ενώ μετά την παρέμβασή τους η τιμή έπεσε στις 80.000 ευρώ.

«Είναι βαρυποινίτες, εγώ θα βγω»
Η αιματηρή διαμάχη και η εκατέρωθεν υπογραφή «συμβολαίων θανάτου», ανάμεσα στην ομάδα του «Καράφλα» με αυτή των κατηγορουμένων της απαγωγής Παναγόπουλου και του αρχηγού του Χαϊδαρίου, ξεκινά το 2008 μετά από νέες επιβαρυντικές κατηγορίες, που προστέθηκαν στους ηθικούς αυτουργούς της απαγωγής, με την εμπλοκή τους στη δολοφονία του 56χρονου Γιώργου Γούσιου, συνταξιούχου υπαλλήλου του υπουργείου Παιδείας, στις 12 Σεπτεμβρίου 2008 στην Πεντέλη.

Από τα στοιχεία εκείνης της δικογραφίας, προέκυπτε ότι το θύμα της δολοφονίας αναλάμβανε να προωθεί σε συγκεκριμένους δικηγόρους υποθέσεις κακοποιών που βρίσκονταν στη φυλακή και προφανώς σε κάποια υπόθεση κάτι πήγε στραβά. Από καρτοκινητό που εντοπίστηκε στο κελί, δύο εκ των ηθικών αυτουργών της απαγωγής Παναγόπουλου, προέκυπταν επικοινωνίες τους στις οποίες έδιναν εντολή σε συνεργό τους να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου.

Ο Γιώργος Γούσιος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ έξω από ζαχαροπλαστείο στην οδό Αγίας Σκέπης 3, στην περιοχή της Πεντέλης.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τις συνομιλίες που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της υπόθεσης απαγωγής Παναγόπουλου, προέκυψε ότι η εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας Γούσιου και η επιπλέον απόδοση ποινών στους ηθικούς αυτουργούς της, είχε αποτελέσει αφορμή για την υπογραφή και άλλων «συμβολαίων θανάτου». Αυτά αφορούσαν τον ανώτερο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., προϊστάμενο τότε της υπηρεσίας που την εξιχνίασε, διευθυντή φυλακών που δεν έδινε άδεια σε έναν από τους «αρχηγούς», ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου στη Λ. Συγγρού, ο οποίος φυγαδεύτηκε από τους αστυνομικούς στη Γερμανία, του έγκλειστου αρχηγού της ομάδας της Ελευσίνας και τριών μελών της ομάδας του, όπως και ενός επιχειρηματία της Κορίνθου.

Μετά και από αυτές τις πρόσθετες ποινές σε αρχηγούς της αντίπαλης συμμορίας, η ομάδα του «Καράφλα» ξεκίνησε την «επέκτασή» της, επιχειρώντας να αναλάβει την εκβιαστική προστασία καταστημάτων που ανήκαν στην αντίπαλη συμμορία, επισημαίνοντας στα θύματα πως «εκείνοι θα μείνουν πολλά χρόνια φυλακή, ενώ ο "Καράφλας" θα βγει νωρίς και είναι πιο ισχυρός».
Ο «Στρατηγός» και οι... street fighters

Ένας απότακτος αστυνομικός που έχει σχέση με το μπαρ του Μικρολίμανο που γάζωσε ο Αρμπέρ Μπάκο, ενώ ήταν εν ενεργεία, όπως υποστηρίζουν αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής συνόδευε αρχηγικό μέλος της ομάδας του «Καράφλα» στις μετακινήσεις του, ενώ όταν ήταν σε διαθεσιμότητα ξυλοφόρτωσε μαζί με τον «αρχηγό»αξιωματικό του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής το 1999.

Από την αστυνομική έρευνα προκύπτει πως ο «αρχηγός» τα είχε σπάσει ακόμη και με συνεργό του, τον επονομαζόμενο «Στρατηγό», τον απόστρατο υποστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ., με αφορμή τις αναβολές που έπαιρνε ο δεύτερος στην εκδίκαση της υπόθεσής τους, καθώς ο «Καράφλας» ήθελε τη γρήγορη δίκη με το ενδεχόμενο να αφεθεί ελεύθερος.

Στα στοιχεία της δικογραφίας, προκύπτει ένα νέο πεδίο αντιπαράθεσης που άνοιξε η ομάδα του «Καράφλα» με εκείνη των εκβιαστών... street fighters, που εξαρθρώθηκε την περασμένη Άνοιξη στα νότια προάστια. Ένας επιχειρηματίας στο Αιγάλεω χρωστούσε χρήματα σε κάποιο μέλος της ομάδας των νοτίων προαστίων  αλλά η ομάδα του «Καράφλα» μπήκε μπροστά για την μη πληρωμή του, με αποτέλεσμα το άνοιγμα ενός νέου «πεδίου μάχης».

Σημειώνεται ότι η συμμορία των... street fighters, ονομασία που τους αποδόθηκε εξαιτίας της ενασχόλησης αρχηγικών μελών της με τη διοργάνωση τουρνουά πολεμικών τεχνών, είχαν επιτεθεί βάναυσα σε ιδιοκτήτη καταστήματος ο οποίος για «6 μήνες έτρωγε με το καλαμάκι. Του διέλυσαν τη γνάθο για... 14 ευρώ λογαριασμό», ανέφεραν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Σε άλλη περίπτωση έστειλαν μια ολόκληρη οικογένεια για 3 μήνες στο νοσοκομείο, σε άλλον του έσπασαν με σφυρί το δάκτυλο, τους «νοίκιασε» γιατρός για ένα... πέρασμα σε συνέλευση συνδικαλιστικών οργάνων νοσοκομείου, ενώ εμφανίστηκαν σε φοιτητικές εκλογές «ενοικιαζόμενοι» για τον εκφοβισμό αντιπάλων και ψηφοφόρων.

Πηγή ➤ Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής

 


Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου