Ο Πανούσης «αδειάζει» τον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν γίνεται να αφοπλισθούν οι αστυνομικοί.

elas-lyste.blogspot


ΛΥΣΤΕ blog ➤ Την θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ανέλαβε ο Γιάννης Πανούσης, ο οποίος αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας της Αστυνομίας και στα όπλα των αστυνομικών.

Ο νέος υπουργός, μιλώντας  στον ΑΝΤ1, σχολίασε τον ρόλο της Αστυνομίας στην κοινωνία, την παρουσία της στις διαδηλώσεις, αλλά και το αν θα έχουν τελικά όπλα οι αστυνομικοί ή όχι.

«Δεν πιστεύω τα περί αφοπλισμού της Αστυνομίας. Είναι διαφορετικό να ξέρει ένας αστυνομικός πότε βγάζει το όπλο, πού το στρέφει και γιατί το κάνει. Είναι διαφορετικό η αστυνόμευση ενός κοινωνικού κινήματος και διαφορετικό η αστυνόμευση μιας τρομοκρατικής οργάνωσης ή εγκληματικής οργάνωσης. Δεν έχει να κάνει με το να μην έχει όπλο ο αστυνομικός. Πρέπει να έχει εκπαιδευτεί τι θα το κάνει αυτό το όπλο.

Η προσωπική μου και επιστημονική άποψη είναι να έχει όπλο και στις διαδηλώσεις, να δούμε αν χρειάζεται πάντα στις διαδηλώσεις η Αστυνομία και τι ρόλο θα παίζει. Οπλο θα έχει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα το έχει προτεταμένο, να φοβίζει και να τρομοκρατεί ανθρώπους που διαδηλώνουν για τα δικαιώματά τους. Είναι θέμα ισορροπίας να συμφιλιώσουμε την Αστυνομία με την κοινή γνώμη. Είναι θεσμός της δημοκρατίας, δεν είναι θεσμός κατά της δημοκρατίας. Το θεωρητικό επίπεδο το έχουμε, καλή σχέση με την Αστυνομία έχουμε -ήμουν και δάσκαλος. Πρέπει να έχουμε χρόνο, να διδάξει ήθος και δημοκρατία η Αστυνομία», είπε ο κ. Πανούσης.

Τέλος, προχθές, λίγο πριν από την ορκωμοσία, μιλώντας για τον τρόπο λειτουργίας της Αστυνομίας με τη νέα κυβέρνηση, ο κ. Πανούσης σχολίασε χαρακτηριστικά: «Η Αστυνομία να λειτουργεί μέσα στο συνταγματικό της πλαίσιο. Θα μεριμνήσουμε για τις ελλείψεις της Αστυνομίας».

Πηγή ➤ newsone

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου