Ολοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε τον ήρωα πυροσβέστη που εγκατέλειψαν με 90% αναπηρία.

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤Xρειάζεται οικονομική βοήθεια – Ας βοηθήσουμε όλοι όπως μπορούμε…

Ο Λυκούργος Πολίτης, εδώ και ένα μήνα βρίσκεται σε αναγκαστική αναρρωτική άδεις άνευ αποδοχών. Η ιστορία του Λυκούργου συγκλόνισε το Πανελλήνιο, μετά το συγκλονιστικό ρεπορτάζ με αποτέλεσμα, πολλές εκπομπές στη τηλεόραση και το ραδιόφωνο  να ασχοληθούν εκτενώς με το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Ο Λυκούργος θέλει οικονομική βοήθεια για τα φάρμακα και τις φυσικοθεραπείες του. Τα χρήματα που χρειάζεται μηνιαώς και ΔΕΝ του καλύπτει η δημόσια ασφάλεια είναι πολλά.

Παρακαλούμε θερμά, όσους αναγνώστες έχουν την οικονομική δυνατότητα να βοηθήσουν, με το ελάχιστο ποσό, ας το πράξουν με τον κάτωθι τρόπο:

Μπορούμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε σκεπτόμενοι ότι θα μπορούσε να είχε συμβεί στον οποιοδήποτε από εμάς. Παρακαλώ όπως λάβετε σοβαρά υπόψιν σας την ανωτέρω παράκληση μου για βοήθεια.

 Ο Λυκούργος προσπαθεί να μου μιλήσει. Ξεχνάει λέξεις, κομπιάζει, προσπαθεί να μου εξηγήσει αλλά δεν μπορεί. Αγχώνεται και στεναχωριέται εύκολα, μετά το σοβαρό τροχαίο ατύχημα τον Οκτώβριο του 2013  πηγαίνοντας να αναλάβει βάρδια σε δασικό περιπολικό. Το κράνος του έσωσε τη ζωή, αλλά υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, δεξιά ημιπληγία, απώλεια της ομιλίας του, κρίσεις τύπου "Ε" (επιληπτικές) και πολύ σοβαρές ψυχιατρικές διαταραχές.

Ο Λυκούργος Πολίτης, 52 ετών σήμερα, από το 2013 ζει έναν πραγματικό Γολγοθά. Έμεινε για 18 ημέρες στην εντατική, κατόπιν ακολούθησε πρόγραμμα αποθεραπείας για 3 μήνες στην Αθήνα και έκτοτε, ζει συνεχώς έναν αγώνα δρόμου για να μπορέσει να επιβιώσει.



O Λυκούργος σε φωτογραφίες πριν το σοβαρό ατύχημα εν ώρα δράσης
Ο Λυκούργος, αγαπούσε και αγαπάει το σώμα της Πυροσβεστικής. Μου το έλεγε και έκλαιγε. Έκλαιγε αληθινά όμως. Ήταν μάχιμος. Πανταχού παρόν, στη πρώτη γραμμή, από το 2000 που μπήκε στην υπηρεσία. Κομάντο τον φώναζαν οι συνάδελφοί του.

Τον Λυκούργο όμως τον εγκατέλειψαν σχεδόν όλοι. Η Υπηρεσία του, οι φίλοι του, οι συγγενείς του, ακόμα και τα δυο του παιδιά (20 και 26 ετών). Κλαίει όταν μου το λέει. Κλαίει, ακόμα και για τα σπλάχνα του, που μέχρι το 2013, τα είχε δίπλα του και ας είχε χωρίσει με την μητέρα τους.


Ο Λυκούργος σε εικόνες μετά το ατύχημα. Ακόμα και σήμερα, φοράει τη στολή του και νιώθει νοσταλγία, όπως γράφει χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook
Ένας άνθρωπος όμως, ο "Φύλακας Άγγελός" του, βιώνει μαζί του τον Γολγοθά μετά το σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Είναι η Φωτεινούλα του, η "αρραβωνιαστικιά" του. Ο άνθρωπός του. Η γυναίκα "βράχος" που στέκεται μαζί του, 24 ώρες το 24ωρο. Χωρίς αυτή τη γυναίκα, ο Λυκούργος δεν θα τα έβγαζε πέρα. Θα ήταν δύσκολο...


Ο Φύλακας Άγγελος του Λυκούργου, η Φωτεινή, βρίσκεται στο πλάι του δίνοντάς του δύναμη για να ξαναγεννηθεί.
Από χθες όμως, ο Λυκούργος είναι εκτός ασφαλιστικής κάλυψης, με 90% αναπηρία, άνεργος και χωρίς εισοδήματα αλλά και άκρα του τάφου σιωπή από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού σώματος. Ο άτυχος πυροσβέστης, χθες συμπλήρωσε τις 720 ημέρες αναρρωτικής άδειας, το μέγιστο που μπορεί να έχει κάποιος βάσει Νόμου.



Άρα, ο άτυχος πυροσβέστης, δεν δικαιούται μισθό, αφού τα γρανάζια της γραφειοκρατίας δεν τον έχουν θέσει σε μόνιμη διαθεσιμότητα. Από σήμερα, ο Λυκούργος θεωρείται "αδικαιολογήτως απών" από την υπηρεσία του, με αποτέλεσμα να διακοπεί οριστικά η μισθοδοσία του. Το απίστευτο σε αυτή την ιστορία -όπως μου το κατήγγειλε η σύντροφός του Φωτεινή- είναι το γεγονός ότι της ζήτησαν να τον πηγαίνει η ίδια στην υπηρεσία, για "ελαφρά εργασία" όπως χαρακτηριστικά της είπαν, αντί να βγει σε οριστική αναπηρία! Μιλάμε, για το απόλυτο θέατρο του παραλόγου.

Συγκλονίζει η ανάρτηση που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό χθες η σύντροφος του Λυκούργου.



Ενημερώθηκε εγγράφως ότι έχει τεθεί ερώτημα, αλλά...!

Με έκπληξη προχθές, ο Λυκούργος ενημερώθηκε εγγράφως από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος ότι έχει τεθεί ερώτημα προς τη Νομική Υπηρεσία του Σώματος για τη θέση του σε μόνιμη διαθεσιμότητα (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 15 παρ. 18 του Ν. 3938/2011) και έχουν εγερθεί ενέργειες για την υποβολή σχετικού ερωτήματος στο γραφείο του ΝΣΚ του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, πλην όμως το παραπάνω ερώτημα δεν έχει υποβληθεί ακόμα (!;) διότι λόγω των εθνικών βουλευτικών εκλογών εκλείπει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας! Αλαλούμ δίχως τέλος...



Το έγγραφο αυτό έρχεται την τελευταία μέρα της αναρρωτικής του άδειας, την τελευταία στιγμή έπειτα από 720 ημέρες αναρρωτικής άδειας λόγω εργατικού ατυχήματος, εξαιτίας του οποίου του έχει επίσημα διαγνωστεί, όπως έχω αναφέρει και πιο πάνω, ποσοστό αναπηρίας 90% κατά ιατρική πρόβλεψη από 13/2/2015 έως 29-02-2016 από την πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή του ΚΕΠΑ Μυτιλήνης, η οποία τον έκρινε ανίκανο για εργασία.



Με το έγγραφο του αυτό το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος «νίπτει τας χείρας του» και τον αφήνει αβοήθητο στο έλεος του Θεού, καθώς πλέον δεν μπορεί  να καλύψει τις βασικές βιοτικές του ανάγκες , ούτε να προμηθευτεί τα φάρμακα του, για τα οποία καταβάλλει  μηνιαίως 200 ευρώ ως συμμετοχή.

Ας τον βοηθήσουμε έως ότου "ξεκολλήσει" η γραφειοκρατία με τον όβολό μας...
Να δράσουμε ως γνήσιοι Έλληνες, να βοηθήσουμε τον Λυκούργο να χαμογελάσει. Να μην αγχώνεται άδικα για το βιοποριστικό. Να τον ανακουφίσουμε, έστω και προσωρινά.

Μπορούμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε σκεπτόμενοι ότι θα μπορούσε να είχε συμβεί στον οποιοδήποτε από εμάς. Παρακαλώ όπως λάβετε σοβαρά υπόψιν σας την ανωτέρω παράκληση μου για βοήθεια.

Ο τραπεζικός λογαριασμός που μπορεί να κατατεθεί οποιοδήποτε ποσό είναι στην Εθνική Τράπεζα στο όνομα  ΠΟΛΙΤΗΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ και αριθμό:
GR 0401104150000041564430951

Ο Λυκούργος δεν εγκαταλείπει τη γυμναστική, ακόμα και μετά το σοβαρό τροχαίο. Τουλάχιστον 1-2 ώρες την ημέρα ασκείται, για να βελτιώσει τη κατάσταση της υγείας του. Μεγαλείο ψυχής...
Πηγή ➤ tro-ma-ktiko

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου