Τροχαία Ατυχήματα . Ένα καθημερινά , ¨εθνικό πένθος ¨ . Τρόπος αντιμετώπισης.

elas_lyste__blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ ​Αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στους Ελληνικούς δρόμους , αδιανόητη και η ανικανότητά μας να αντιδράσουμε .

Τα πάντα έχουν αποτύχει παταγωδώς . Κώδικες οδικής κυκλοφορίας , τροχαία αστυνόμευση , κυκλοφοριακή αγωγή , καλυτέρευση οδικού δικτύου κ.α

ΓΙΑΤΙ;;;

Από το 1965 μέχρι σήμερα έχουμε πάνω από δύο εκατομμύρια ( 2.000.000) νεκρούς , ανάπηρους και τραυματίες από τροχαία ατυχήματα.

Το κόστος που προκάλεσαν τα τροχαία ατυχήματα το αντίστοιχο χρονικό διάστημα , με την περίθαλψη των τραυματιών , τις αποζημιώσεις , την περίθαλψη και την επανένταξή τους  , σε συντάξεις αναπηρίας κ.α, ξεπερνάει  το αστρονομικό ποσό των 500 δις ευρώ …. όποιος μπορεί ας το αμφισβητήσει .

Σε καθημερινή βάση έχουμε «Εθνικό πένθος » , 8 νεκρούς , 25 παραπληγικούς και 100 τραυματίες , κατά μέσο όρο .

Κάποιοι φωνάζουν για το πόλεμο αυτό και παίρνουν προς τιμή τους πρωτοβουλίες  , άλλοι έχουν αφιερώσει την ζωή τους , η Ελληνική Αστυνομία κάνει ότι μπορεί …. αλλά , τίποτα .

Οι συγκριτικές μειώσεις σε θανατηφόρα , τραυματισμούς κ.τ.λ , που καταγράφονται από έτος σε έτος ,  είναι περιστασιακοί , αφού , μοιραία θ ακολουθήσει πάλι αύξηση των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων στο επόμενο ή το μεθεπόμενο έτος κ.ο.κ

Ποια είναι η λύση λοιπόν σε αυτή την ΕΞΙΣΩΣΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ;;

Κατά την άποψή μας ΜΙΑ και μόνο ΜΙΑ … η λειτουργία των σωστών  προτύπων στην μεγαλύτερή τους ΠΑΡΟΥΣΙΑ .

Όσοι μπορούν , ας αποτελέσουν σωστά πρότυπα ασφαλής οδήγησης , ας δώσουν ένα Ρεσιτάλ σωστής κυκλοφοριακής αγωγής  επιτέλους …. όλοι ξέρουμε τι να κάνουμε από την χρήση κράνους και ζώνης , έως την αποχή από την οδήγηση όταν δεν είμαστε νηφάλιοι . Από το να τηρούμε απόσταση και ταχύτητα ασφαλείας , έως την προσαρμοζόμενη σύμφωνα με τις περιστάσεις , οδήγηση.
Όσοι , θέλουν να τελειώσει αυτός ο άδικος πόλεμος της ασφάλτου , ας ενεργοποιηθούν προστατεύοντας αυτούς που δεν θέλουν να πάθουν κακό … αυτούς που αγαπούν .

Δημόσια πρόσωπα , καθηγητές και δάσκαλοι , αστυνομικοί και στρατιωτικοί , γονείς και επιμελητές , δικαστικοί , μέλη διοικητικών συμβουλίων , υπεύθυνοι , προϊστάμενοι , επόπτες , αφεντικά κ.α , λειτουργήστε  πρώτοι , ως σωστά πρότυπα σωστής κυκλοφοριακής αγωγής …. θα σώσετε ζωές , ίσως και την δική σας

ΜΟΝΟ εσείς μπορείτε να προστατέψετε καλύτερα με τον τρόπο αυτό  , τα παιδιά σας , τους φίλους σας, τους ανθρώπους που αγαπάτε …  τον συνάνθρωπό σας , την κοινωνία .
Κάντε κομμάτι των υποχρεώσεών σας αυτήν την ευθύνη .
Μην αφήσετε να σκοτωθεί αυτός , που μπορείτε να σώσετε .

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ
h.t.police100@gmail.com



Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου