elas.lyste__blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ "Κάποιες φορές, όταν τα έχεις όλα, δεν μπορείς να διακρίνεις τι πραγματικά μετρά"

Η Χριστίνα Ωνάση ήταν η κληρονόμος αλλά και η κύρια διαχειρίστρια της περιουσίας του μεγαλοεφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση. Γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου τού 1950 στη Νέα Υόρκη.
Ως η κληρονόμος μιας τεράστιας περιουσίας αφοσιώθηκε στο να την διατηρήσει και να την επεκτείνει, εργαζόμενη σκληρά στα αρχηγεία της αυτοκρατορίας του Ωνάση στο Μονακό. Χάρη στις ικανότητες της απέδειξε σύντομα πως ήταν άξια, δυστυχώς όμως η ζωή της σημαδεύτηκε από μια σειρά ατυχών γεγονότων και έληξε πρόωρα σε ηλικία μόλις 37 ετών.

  H Χριστίνα Ωνάση κουβαλούσε στις πλάτες της ένα τεράστιο όνομά, ασφαλώς όμως δεν ήταν η μόνη. Για την ακρίβεια, είχε έναν μεγαλύτερο αδερφό, τον Αλέξανδρο, ο οποίος είχε γεννηθεί το 1948.
Σαν παιδί, η Ωνάση, πέρασε ένα μεγάλο μέρος της παιδικής της ηλικίας στα νότια της Γαλλίας, τη Νέα Υόρκη και την Ελβετία. Αν και η ζωή της ήταν μέσα στην χλιδή και την πολυτέλεια, η Χριστίνα δεν γνώρισε ποτέ ιδιαίτερη στοργή και αγάπη από τους γονείς της, αντίθετα πάντα τη φρόντιζαν οι υπηρέτες. Ταυτόχρονα, έγινε μάρτυρας μιας σειράς ερωτικών επιλογών τού Αριστοτέλη Ωνάση. Ο πατέρας της χώρισε την μητέρα της, Αθηνά, "Τίνα" Λιβανού για να συνάψει σχέση με την διάσημη αοιδό Μαρία Κάλλας και μετέπειτα να παντρευτεί την Ζακλίν "Τζάκι" Κένεντυ, την οποία η Ωνάση δεν υποδέχτηκε ποτέ θερμά στη ζωή της.

    Αλλά η Χριστίνα Ωνάση δεν υποδέχτηκε ποτέ θερμά ούτε και τις συμβουλές και επιλογές τού πατέρα της για εκείνην, τις οποίες πάντοτε αψηφούσε με πάθος. Ήταν αποφασισμένη να χαράξει το δικό της δρόμο στη ζωή.  Ετσι, όταν ο Ωνάσης της πρότεινε για σύζυγό της τον Πέτρο Γουλανδρή, αυτή αδιαφόρησε και αντ' αυτού επέλεξε να παντρευτεί τον Τζόζεφ Μπόλκερ, έναν αμερικανό πολιτικό μηχανικό, 27 χρόνια μεγαλύτερό της. Ο Ωνάσης απογοητεύτηκε τρομερά και πάγωσε τα εμβάσματά της.

Αυτός ήταν ο πρώτος από τους τέσσερις γάμους που η Ωνάση θα έκανε στην ζωή της. Με τον Μπόλκερ θα χώριζε σύντομα. Μετανιωμένη, επέστρεψε στα αρχηγεία του πατέρα της στο Μονακό, όπου ξεκίνησε να εργάζεται ως μια απλή γραμματέας. Η θέληση και η επιμονή της όμως σύντομα την κατέστησαν μια άξια διευθύντρια.

 Μα η επαγγελματική επιτυχία δεν συνοδεύτηκε και από μια προσωπική. Σύντομα η τραγωδία θα χτυπούσε την οικογένειά της, όταν το 1973, ο αδερφός της θα σκοτώνονταν σε αεροπορικό δυστύχημα. Τόσο ο Αριστοτέλης Ωνάσης, όσο και η Τίνα Λιβανού θα θλίβονταν τρομερά από την απώλεια. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η μητέρα της θα πέθαινε τον επόμενο χρόνο στο Παρίσι, ενώ τον μεθεπόμενο ο αγαπημένος της πατέρας. Σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα η Ωνάση έχασε όχι μόνο τα τρία πιο αγαπημένα άτομα της ζωής της, αλλά ήταν αναγκασμένη να συνδιαλέγεται και με την Τζάκι Κένεντι. Πολλοί πίστεψαν ότι θα καταρρεύσει και πως πολύ σύντομα η περιουσία τού πατέρα της θα εξανεμίζονταν. Η Ωνάση όμως ήταν δυνατή και σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε όχι μόνο να κυβερνήσει επάξια τον όμιλο Ωνάση, αλλά και να θέσει τις βάσεις για το Ίδρυμα "Αλέξανδρος Ωνάσης".

   Ήταν όμως μόνη. Και δυστυχισμένη. Το 1975 παντρεύτηκε τον Αλέξανδρο Ανδρεάδη, μέλος μια επιφανούς οικογένειας, όμως πολύ σύντομα ο γάμος τους διαλύθηκε. Ο Ρώσος Σεργκέι Καούζοφ ήταν ο επόμενος δεσμός της, αλλά και αυτός δεν άντεξε πολύ. Τώρα ήταν η σειρά τού Τιερί Ρουσέλ, τού τελευταίου συζύγου της, τον οποίο παντρεύτηκε το 1984, τέσσερα χρόνια πριν τον θάνατό της.

 Ο Τιερί Ρουσέλ ήταν Γάλλος επιχειρηματίας και μαζί απέκτησαν μια κόρη, την Αθηνά Ωνάση Ρουσέλ. Όμως ούτε και αυτός ο γάμος άντεξε λόγω του ότι ο Ρουσέλ της ήταν άπιστος.
Και πάλι μόνη, αλλά έχοντας αυτή την φορά μια κόρη να φροντίσει, η Χριστίνα Ωνάση σκέφτηκε πως έπρεπε να κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα, αυτή τη φορά στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, το μέρος όπου και ο πατέρας της άρχισε να χτίζει την γιγαντιαία περιουσία του. Στις 18 Νοεμβρίου τού 1988 μετέβη εκεί, επισκεπτόμενη κάποιους φίλους της. Μα στις 19 Νοεμβρίου θα την επισκέπτονταν ο ίδιος ο θάνατος. Τότε οι γιατροί είπαν ότι πέθανε από καρδιακή προσβολή και απέδωσαν τον θάνατό της στην χρόνια χρήση βαρβιτουρικών και άλλων χαπιών που κατά καιρούς χρησιμοποιούσε. Οι συνθήκες πάντως τού θανάτου της, ακόμη και σήμερα, είναι καλυμμένες από την ομίχλη των φουγάρων των καραβιών της..

Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

Πηγή ➤ magazzino

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου