Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι δύο Αστυνομικοί - που πυροβόλησαν για να αποτρέψουν κλοπή και τραυμάτισαν συνεργό του Βιλανάκη.

elas_lyste__blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Που έχουμε καταντήσει! Οι αστυνομικοί να φοβούνται να δηλώσουν πως απέτρεψαν ληστεία με χρήση όπλου, να το κρύβουν και μετα να διώκονται. Ποιος θα αποτρέψει ληστείες, κλοπές, βίαια περιστατικά οταν δεν υπάρχει η στοιχειώδης προστασία στους ανθρώπους που βρίσκονται, γι αυτό το λόγο, στους δρόμους.

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος δύο αστυνομικών, 28 και 46 ετών, που υπηρετούν στη Θεσσαλονίκη σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, καθώς και σε βάρος τριών ατόμων, 28, 32 και 30 ετών, από τους οποίους συνελήφθησαν οι δύο πρώτοι και αναζητείται ο τρίτος.

Ο 28χρονος αστυνομικός κατηγορείται για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και ο 46χρονος για υπόθαλψη, ενώ οι τρεις ιδιώτες για απόπειρα κλοπής από κοινού, αντίσταση και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά περίπτωση.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από ενημέρωση των αστυνομικών Αρχών ότι την Τετάρτη το απόγευμα μεταφέρθηκε σε κλινική της Θεσσαλονίκης άτομο τραυματισμένο από βολίδα πυροβόλου όπλου.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, πρόκειται για τον 32χρονο συλληφθέντα, ο οποίος μαζί με τους άλλους δύο επιχείρησαν το μεσημέρι της ίδιας ημέρας να διαπράξουν κλοπή από όχημα σε χώρο στάθμευσης καταστήματος σουπερμάρκετ στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Οι δύο αστυνομικοί, που εκτελούσαν εποχούμενη περιπολία ασφάλειας, έπειτα από σήμα του Κέντρου μετέβησαν στο σημείο όπου εντόπισαν τα παραπάνω άτομα, τα οποία στην προσπάθειά τους να διαφύγουν με όχημα επιχείρησαν να χτυπήσουν τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο 28χρονος αστυνομικός πυροβόλησε προς την κατεύθυνση του οχήματος, χωρίς να αντιληφθεί την κατάληξη της βολίδας, η οποία όπως προέκυψε έπληξε τον 32χρονο, ενώ περαιτέρω οι αστυνομικοί δεν ανέφεραν το περιστατικό του πυροβολισμού.

Επιπλέον, σε βάρος του 32χρονου συλληφθέντος εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων για διευκόλυνση εξόδου από το ελληνικό έδαφος υπηκόων τρίτων χωρών, χωρίς να υποβληθούν σε νόμιμο έλεγχο από κοινού και κατά συρροή.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται.

Οι δύο Αστυνομικοί αφέθησαν ελεύθεροι αλλά τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.



Πηγή ➤ beteranizhta


Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 σχόλια :

  1. Συμπέρασμα όλων αυτών , πότε δεν βγάζουμε το όπλο από την θήκη μόνο εάν μας ρίξουν , και όταν αντιληφθούμε κάποια παραβασή κοιτάμε από την άλλη πλευρά ψηλά στον ουρανό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ,2 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ ,ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ???? Α ΡΕ ΕΛΛΑΔΑΡΑ ..ΑΘΑΝΑΤΗ..
    ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ,ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΓΑΖΩΜΕΝΟΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΚΡΙΝΑΝ......ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πυροβολούμε Μόνο όταν δεχθούμε πυρά ή έχει στρέψει την κάνη προς εμάς και χαϊδεύει την σκανδάλη Και Μόνο στα πόδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πυροβόλουμε μόνο όταν δούμε τα ραδίκια ανάποδα.Γιατι μόνο τότε γλυτώνεις τήν διαθεσιμότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλα που λέτε αυτά που λέτε σωστά κ συμφωνώ, για αυτό έχουμε να πούμε κάτι..?
    "..οι αστυνομικοί δεν ανέφεραν το περιστατικό του πυροβολισμού."
    Αν οι κανόνες δεν είναι σωστοί να τους αλλάξουμε, όχι όμως τέτοιες επικίνδυνες μεθοδεύσεις (αν ισχύει..), λειτουργούμε με κανόνες, ΔΕΝ είμαστε αναρχικοί..
    Νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ενας αστυνομικος που εγραφε και την αναφορα δεν ακουσε τον πυροβολησμο που εριξε ο αλλος αστυνομικος για αυτον τον λογο δεν το εγραψε και στην αναφορα.

      Διαγραφή
  6. Απάντηση σε ένα σχόλιο:
    Αυτό που ονομάζεις "έλεγχος ρουτίνας", μόνο ρουτίνα δεν πρέπει να χαρακτηρίζεται, δεν ξέρεις ποιος είναι ο ελεγχόμενος, αν έχει όπλο κ μέχρι που είναι έτοιμος να φτάσει!
    Δεν είμαστε δεκαετίες 60 70 ακόμα κ 80, οι άνθρωποι κ τα εγκλήματα έχουν πλέον αλλάξει.
    Ο αθώος δεν τρέχει, αν δεν έχεις κάτι να κρύψεις να κάτσεις να ελεγθείς. Αν επιλέξεις να φύγεις θα ακολουθήσει καταδίωξη κ βάζεις σε κίνδυνο πολίτες (που δεν έχουν επιλέξει να ζουν με τέτοιο κίνδυνο), τα αστυνομικά όργανα (το έχουν επιλέξει άλλα άνθρωποι είναι κ αυτοί) κ τον εαυτό σου. Μη φεύγεις.
    Από εκεί κ μετά πολλά μπορούμε να πούμε, για την ανύπαρκτη εκπαίδευση των ειδικών φρουρών (3 μήνες πάνω κάτω κ έχεις δικαίωμα να φέρεις όπλο κ να ελέγχεις πολίτες), για το καμποϋλίκι κ το υφάκι, επιλογές της πολιτείας που ήθελε στα γρήγορα φθηνούς σχεδόν "αναλώσιμους" αστυνομικούς για να βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά. Υπάρχουν καλοί κ κακοί, οι καλοί λέγονται επαγγελματίες, γιατί αυτό πρέπει να είναι.
    Μην ξεχνάς ότι για να πας εκεί πρέπει να έχεις κ λίγο "ψώνιο" μέσα σου, ε δεν θέλει κ πολύ να το δεις στραβά 20 χρονών με όπλο..
    Θέλουμε, κ καλά κάνουμε, επαγγελματίες ευσυνείδητους τυπικούς αστυνομικούς σε μια κοινωνία κ σε μια χώρα δέλο.. Ο καθένας από εμάς είναι τόσο σωστός στη δουλειά του ?
    Εκείνο που έχω βαρεθεί από τη Δίας είναι να στέλνει πιτσιρικάδες στο αυτόφωρο για 2-3 τσιγαριλίκια, επιλογές της πολιτείας όμως κ αυτές, τυπικά ο αστυνόμος τη δουλειά του κάνει τυπικά κ σε αυτή την περίπτωση.
    Όσο για τους γύφτους (δικοί σου..?), μεγάλωσα Λιόσια κ μένω Κορυδαλλό, αυτοί των Λιοσίων κ του Ασπροπύργου ούτε να τους βλέπω, σε μια ευνομούμενη χώρα δεν θα υπήρχαν καν, της Αγίας Βαρβάρας πάλι καμιά σχέση, δεν ενοχλούν. Όσο για τους Βιλανάκηδες ντροπή στο στόμα σου που τους υποστηρίζεις, αδικούν παρανομούν δολοφονούν κ εκβιάζουν!
    Ό,τι κ να λέω εγώ, ό,τι κ να λες εσύ, η πραγματικότητα κ το μέλλον θα μας προσπεράσει, ετοιμάσου για αστυνομία Αμερικής, έλεγχος παντού κ για τα πάντα! Μπορείς να πανηγυρίσεις τώρα για την πολυπολιτισμική κοινωνία που σου κάνανε, στη χαλάσανε για να έχουν αφορμή να σε έχουν "ασφαλή" με τον αυστηρό έλεγχο. Ο αστυνομικός τελευταίο πιόνι στη σκακιέρα τους, κ αυτός πληρώνει με τη ζωή του πολλές φορές τις επιλογές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και οι δυο οι αστυνομικοι εχουν γυρισει στη δουλεια τους εδω και ενα μηνα βεβαια δεν εχει γινει το δικαστιριο ακομα γιατι μην ξεχναμε βρισκομαστε στην ελλαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή