1η Μάρτη 2011 - Ενας αιματοβαμένος Μάρτιος που η ΕΛ.ΑΣ δεν θα ξεχάσει ποτέ.

elas_lyste__blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Μακελειό στο Ρέντη με δύο νεκρούς αστυνομικούς

Κακοποιοί έστησαν ενέδρα θανάτου σε αστυνομικούς στη Λαχαναγορά στου Ρέντη. Δύο νεκροί και δύο τραυματίες. Είχε προηγηθεί καταδίωξη των δραστών, οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο μάρκας Volvo. Σε εξέλιξη οι έρευνες εντοπισμού τους, με τη συμμετοχή ελικοπτέρου.

Δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έχασαν τη ζωή τους και δύο τραυματίστηκαν, μετά από ενέδρα θανάτου στις 18:50 το απόγευμα της Τρίτης στο Ρέντη.
Οι δύο νεκροί αστυνομικοί ήταν μόλις 22 ετών,  ο ένας από το Περιστέρι και ο άλλος από το Ρέθυμνο Κρήτης. Σοβαρά, αλλά πιθανόν εκτός κινδύνου, είναι ο τρίτος αστυνομικός, ενώ ελαφρά στο πόδι τραυματίστηκε ο τέταρτος.

Το χρονικό του μακελειού

Όλα ξεκίνησαν μετά την καταγγελία στην αστυνομία για ληστεία σε περίπτερο στο Μενίδι, σύμφωνα με την οποία τρεις δράστες που ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ, διέφυγαν με κλεμμένο γκρι αυτοκίνητο μάρκα Volvo. Οι πινακίδες του είχαν κλαπεί στις 17 Ιανουαρίου 2011, από τη Νέα Ερυθραία.

Οι αστυνομικοί που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες εντόπισαν το ύποπτο αυτοκίνητο κοντά στη λεωφόρο Κηφισού με κατεύθυνση προς τον Πειραιά και το ακολούθησαν.
Ξεκίνησε καταδίωξη. Το αυτοκίνητο μπήκε στον παράδρομο της λεωφόρου, στο ύψος της Λαχαναγοράς στο Ρέντη, στο ρεύμα προς Πειραιά.

Στο σημείο αυτό το ΙΧ σταμάτησε ξαφνικά σε σκοτεινό σημείο του δρόμου και κάποιοι από τους επιβαίνοντες βγήκαν και γάζωσαν τους τέσσερις αστυνομικούς με καλάσνικοφ και πιστόλι.

Στην συνέχεια ξαναμπήκαν στο όχημα, ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν.
Κάτοικος της περιοχής, σε ερώτηση αν είδε το γεγονός απάντησε ότι εκείνη την ώρα βρισκόταν μέσα στο σπίτι του και έπεσε στο πάτωμα ακούγοντας τους πυροβολισμούς.
"Δεν σταμάτησαν να ρίχνουν. Έριξαν πάρα πολλές φορές, σχεδόν επί 10 δευτερόλεπτα πυροβολούσαν συνεχώς" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, με τους τέσσερις να τραυματίζονται και δύο δυστυχώς να καταλήγουν.
Επίσης βολές από τους πυροβολισμούς των δραστών δέχθηκαν άλλοι τέσσερις αστυνομικοί, δύο στα κράνη και δύο στα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους, χωρίς να τραυματισθούν.

Δυνάμεις της αστυνομίας εντόπισαν λίγο μετά της 20:00 το κλεμμένο Volvo στο Μοσχάτο, στη οδό Κωνσταντινουπόλεως και Παλαιολόγου και σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκε ένα καλάσνικοφ και ένα πιστόλι. Οι έρευνες συνεχίζονται με τη συμμετοχή και ελικοπτέρου της αστυνομίας.

Ανάγκη για αίμα
Αίμα χρειάζεται ο τρίτος τραυματίας αστυφύλακας, ο οποίος νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.
Έχει κτυπηθεί στη μοιριαία αρτηρία και έχει χάσει πάρα πολύ αίμα.
Οι αστυνομικοί οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να συλλάβουν τους επικίνδυνους κακοποιούς είναι οι:

Ευαγγελινέλης Ιωάννης, 23 ετών. Κατετάγη στην ΕΛΑΣ το 2008, τον Ιούνιο και υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ.



Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Περιστέρι. Ο πρόωρος θάνατος του πατέρα του τον υποχρέωσε να αναζητήσει εργασία αμέσως μόλις τελείωσε το σχολείο. Αντί να δουλέψει στο εργοστάσιο ξυλείας στο οποίο ήταν συνιδιοκτήτης ο πατέρας του, προτίμησε να καταταγεί, τον Οκτώβριο του 2008, στην Ελληνική Αστυνομία. Οι φίλοι του έλεγαν ότι δεν κρατούσε τα χρήματα από τον μισθό του, αλλά τα έδινε για να συντηρήσει τη μητέρα και τη μικρότερη αδερφή του.

Και ο


Σκυλογιάννης Γεώργιος, 22 ετών, ο οποίος κατετάγη τον Ιούλιο του 2009 στην ΕΛΑΣ και υπηρετούσε επίσης στην ομάδα ΔΙΑΣ της Δυτικής Αττικής.

Γεννήθηκε στο Κεφαλόβρυσο Τρικάλων και ήταν το μεγαλύτερο από τα πέντε παιδιά ενός υπαλλήλου καθαριότητας του Δήμου Τρικάλων. Δούλευε από μικρός ως σερβιτόρος για να βοηθήσει την οικογένειά του. Στην EΛ. ΑΣ. κατετάγη το καλοκαίρι του 2009 και υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής. Εμενε σε ένα δυάρι με τη 19χρονη αδερφή του και την 20χρονη φίλη του.



ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΗ ΕΛ.ΑΣ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΜΙΑ ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ
ΘΕΡΙΕΨΕ Ο Ο ΧΑΡΟΣ ΠΑΛΙ
ΚΑΘΟΤΑΝ ΜΟΝΟΣ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ
ΔΥΟ ΖΩΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ


Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΓΡΑΦΕ
ΜΟΝΑΧΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ
ΜΕΣΑ ΣΤΟΥ ΡΕΝΤΗ ΤΑ ΣΤΕΝΑ
ΗΡΩΕΣ ΘΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ

ΤΟ ΛΑΒΑΡΟ ΣΗΚΩΣΑΝΕ
ΣΤΑ ΥΨΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ
ΕΛ.ΑΣ ΕΓΡΑΦΕΙ ΜΟΝΑΧΑ
ΜΑ ΚΑΕΙ ΤΑ ΣΩΘΗΚΑ ΜΑΣ

ΤΑ ΛΑΘΗ ΕΙΝ ΑΜΕΤΡΗΤΑ
ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΨΕΙ
ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΣΤΗΛΑΝΕ
ΚΙ Η ΓΗ ΟΛΗ ΝΑ ΚΛΑΨΕΙ


ΔΕΝ ΠΡΟΦΤΑΣΑΝ ΔΕΝ ΕΖΗΣΑΝ
ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ
ΕΖΗΛΕΨΑΝ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ
ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ Ν' ΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ

(ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ) ΑΡΧ/ΚΑΣ


ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ




Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου