"Η παραπληροφόρηση της δημοσιογραφίας στην Ειδομένη"

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Πληθαίνουν τα περιστατικά όπου μας αποδεικνύουν ότι στην Ειδομένη υπάρχει κατευθυνόμενη δημοσιογραφία. Το πρώτο και κύριο είναι η εμφάνιση παιδιών συνεχώς στο φωτογραφικό φακό στοχεύοντας στην πρόκληση συναισθημάτων που σχετίζονται με τον ανθρωπισμό του Έλληνα. Τα πράγματα είναι όμως έτσι;

Στους πρώτους εγκλωβισμένους του Δεκεμβρίου, υπήρχε δημοσιογράφος που παρακινούσε τους Μαροκινούς και Αλγερινούς να κλείσουν την σιδηροδρομική γραμμή ώστε να καλύψει την όποια εξέλιξη.

Έπειτα την ίδια περίοδο δημοσιογράφοι αλλά και εργαζόμενοι της Μ.Κ.Ο. παρότρυναν τους εγκλωβισμένους να παραμείνουν στον χώρο αντί να επιστρέψουν στην Αθήνα, δίνοντας τους ψευδές πληροφορίες (και σε έντυπη μορφή) για άμεσο άνοιγμα των συνόρων για αυτές τις υπηκοότητες , κάλυπταν καθημερινά το γεγονός εγκλωβισμού, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στον τομέα του ανθρωπισμού.

Κατά την επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας, για απομάκρυνση των εγκλωβισμένων, δημοσιογραφική πηγή ανέφερε ότι μετανάστης χτυπήθηκε από Αστυνομικούς αλλά τελικά προέκυψε από τραυματισμός από συμπλοκή με άλλους μετανάστες.

Κατά καιρούς δημοσιογράφοι περιφέρονται εντός οικισμού και ρωτούν τους κατοίκους για τα συναισθήματα με το προσφυγικό στον τόπο τους. Φυσικά και δεν ακούγονται οι φωνές των κατοίκων που αναφέρουν βανδαλισμούς, κλοπές, διαρρήξεις, αλλά μόνο αυτό που πουλάει δηλαδή η συμπόνια και ανθρωπισμός.

Στην παραβίαση των σκοπιανών αστυνομικών δυνάμεων εντός ελληνικού εδάφους και την καταπάτηση ελληνικών αγρών όπου εξελίχθηκαν τα επεισόδια, παρόντες ήταν και δημοσιογράφοι που κάλυπταν το γεγονός αυτό.

Στο ρεπορτάζ του Γερμανού δημοσιογράφου όντως το ζευγάρι αυτό δέχτηκε με ανοικτές αγκάλες τους προσφυγές. Η επομένη μέρα σε απ ευθείας μετάδοση δημοσιογράφος κατασκεύασε το γεγονός ότι Ο Κυρ Χρήστος δεν πάει στο καφενείο επειδή δέχτηκε τους προσφυγές και έγινε αντικείμενο δυσμενών σχολίων χαρακτηρίζοντας τους κατοίκους ξενοφοβικούς. Ο κυρ Χρήστος ξέχασε να αναφέρει ότι ΔΕΝ λειτουργεί το παραδοσιακό καφενείο στην πλατεία του χωριού που πήγαινε.

Η αναγγελία της γέννησης ενός μωρού στα λασπόνερα της Ειδομένης από δημοσιογράφο και κάλυψη του θέματος, αποσκοπούσε στην ευαισθησία και τον ανθρωπισμό του ¨Έλληνα. Ο ερυθρός σταυρός και η Ελληνική αστυνομία διέψευσαν το γεγονός.

Και σήμερα συνελήφθησαν 30 δημοσιογράφοι που πήγαν καλύψουν το γεγονός να περάσει μεγάλος αριθμός Προσφύγων από αφύλακτο συνοριακό σημείο με απουσία του φράκτη και στόχος τους ήταν να καλύψουν το γεγονός και τυχόν επεισόδια προκαλώντας το κοινό αίσθημα.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι η δημοσιογραφία στην Ειδομένη είναι κατευθυνόμενη και αναζητούν περιστατικά που να πουλάνε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης . Σε περιπτώσεις κατασκεύασαν πληροφορίες και σε άλλες ώθησαν μετανάστες και πρόσφυγες σε παραβατική συμπεριφορά όπως αυτής του κλεισίματος της σιδηροδρομικής γραμμής., και της υπόδειξης οδήγησης Παράνομης εξόδου από αφύλακτο σημείο της μεθορίου

Αυτή είναι η ανεξάρτητη ανεπηρέαστη δημοσιογραφία;

Γιατί δεν αναφέρονται στην παραβατικότητα στην περιοχή της Ειδομένης , στις κλοπές, στην καταπάτηση ιδιοκτησίας, στις διαρρήξεις, στην καταστροφή σπαρτών στις απειλές, στις συμπλοκές στην παράνομη λειτουργία του καταυλισμού; Προφανώς αυτό θα τερματίσει όλο αυτό και για αυτούς θα σταματήσει η συνεχόμενη ροή των περιστατικών που αποσκοπούν στον ανθρωπισμό και ευαισθησία.

Η υγιής δημοσιογραφία θα ανησυχούσε για τους ανθρώπους αυτούς, θα τους ενημέρωνε ότι ο δρόμος είναι αδιέξοδος, ότι θα πρέπει να μετακινηθούν σε οργανωμένες κρατικές εγκαταστάσεις με υποδομές, και βασικό η ψυχολογική στήριξη τους έγκειται στην απομάκρυνση τους αφού αντικρίζουν συνεχώς ένα τοίχος απροσπέλαστο.

Όμως τους πρόσφυγες τους θέλουν εκεί κάποιοι αδιαφορώντας για τον παράγοντα άνθρωπο αλλά για να πουλάνε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η αδιαφορία αυτή δημιουργεί τις εντάσεις στους πρόσφυγες για ένα κρουασάν, δημιουργεί προϋποθέσεις ανάπτυξης ασθενειών όπως ηπατίτιδα και λεπτοσπείρωση, δημιουργεί μεθοριακά επεισόδια, δημιουργεί θανάτους όπως αυτούς που χτυπήθηκαν με ρεύμα και αυτούς που πνίγηκαν στην προσπάθεια τους να περάσουν στην Π.Γ.Δ.Μ. και μελλοντικά πολλά περισσότερα.

Κάποιος πρέπει να επέμβει για την εξαγνισμό της κατευθυνόμενης μονόπλευρης και παραπληροφορημένης δημοσιογραφίας στην Ειδομένη .

Ο κόσμος πρέπει να κατανοήσει ότι οι το θέμα πρόσφυγες Ειδομένης πουλάει, ότι είναι ο λόγος ύπαρξης των ΜΚΟ.

Σε περίπτωση επίλυσης του προβλήματος όλοι οι εμπλεκόμενοι χάνουν το φιλέτο και αυτό δεν το επιθυμούν προφανως.

Πηγή ➤ gnomikilkis

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου