Με 200 χιλ. πέρλες στόλισαν τον επιτάφιο στην Ουρανούπολη (Φωτό).

elas-lyste_blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Για ακόμη μια χρονιά ο Επιτάφιος της Ουρανούπολης τραβάει τα βλέμματα και την προσοχή, καθώς στολίστηκε με πάνω από 200.000 πέρλες.

Ενα έργο τέχνης με πέρλες ήταν φέτος ο ξεχωριστός επιτάφιος της Ουρανούπολης.

Συνεχίζοντας την παράδοση που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια ολόκληρο το χωριό σχεδιάζει και υλοποιεί τον στολισμό κάθε χρόνο με διαφορετικά υλικά και θέματα.

Φέτος χρησιμοποιήθηκαν  200.000 πέρλες .




 Συγκεκριμένα είναι η δέκατη τρίτη χρονιά.
Από την Μεγάλη Δευτέρα ξεκίνησαν, φέτος, να στολίζουν το επιτάφιο με πάνω από 200.000 πέρλες και λουλούδια.
Ο στολισμός βασίζεται πάνω σε υπέροχα βυζαντινά χρώματα και σχέδια από βιβλία του Αγίου Όρους. Όλο το χωριό συμμετέχει σε αυτή την διαδικασία και κάθε χρόνο εντυπωσιάζουν με το αποτέλεσμα. 
 Το βράδυ χιλιάδες κόσμου θα συρεύσουν στον ενοριακό ναό Κωνσταντίνου και Ελένης για α να συμμετέχουν στις Ιερές Ακολουθίες και να θαυμάσουν ένα μοναδικό έργο τέχνης σε όλη την Ελλάδα.

Πηγή ➤ thetoc

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου