Συμπλοκές και ξύλο μεταξύ προσφύγων στον Κατσικά Ιωαννίνων

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Διαπληκτισμοί με τους πρόσφυγες που βρίσκονταν εκεί, οι οποίοι δεν δέχονταν τους νεοεισερχόμενους.
Επεισόδια, σημειώθηκαν στον Κατσικά Ιωαννίνων, όταν έφτασε το πρώτο από τα έξι λεωφορεία που μετέφεραν πρόσφυγες από το Κουτσόχερο της Λάρισας, όπου αρχικά είχαν μεταφερθεί και δεν δέχθηκαν να παραμείνουν.

Μόλις άρχισαν να κατεβαίνουν από το λεωφορείο οι πρώτες οικογένειες, οι πρόσφυγες που ήδη βρίσκονται στην δομή, δεν τους δέχτηκαν, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν διαπληκτισμοί. Μάλιστα, κάποιοι άρχισαν να χειροδικούν και με την παρέμβαση αλληλέγγυων και μελών από ΜΚΟ, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Αμέσως, οι πρόσφυγες στην πλειοψηφία τους Κούρδοι, μπήκαν στο λεωφορείο το οποίο απομακρύνθηκε και στάθμευσε σε μικρή απόσταση όπου βρίσκονται ακόμη 5 πούλμαν. Να σημειωθεί ότι πολλοί πρόσφυγες δεν θέλουν να κατέβουν από τα λεωφορεία και ζητούν στεγασμένη δομή φιλοξενίας.

Η κατάσταση είναι έκρυθμη και γίνονται διαπραγματεύσεις μεταξύ τους, για να δεχτούν εκείνους που δεν έχουν αντίρρηση να εγκατασταθούν στο κέντρο.

Πηγή ➤ protothema

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου