Θεσσαλονίκη: Οι τρεις νέοι χώροι όπου θα κατασκευαστούν κέντρα φιλοξενίας



ΛΥΣΤΕ blog ➤ Τρεις χώρους στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης, που ενδεχομένως θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας προσφύγων, επισκέφθηκε το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας.

Ο πρώτος ανήκει στα γεωγραφικά όρια του δήμου Θέρμης, έχει υποδειχθεί από τον δήμο,» βρίσκεται στην περιοχή «Τσαΐρια, δίπλα στις κεραίες της ΕΡΤ, έκτασης 500 στρεμμάτων. Μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό ήταν και ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο οποίος τον ενημέρωσε για τους λόγους που προσφέρεται για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας.

Οι άλλοι δύο χώροι βρίσκονται στα γεωγραφικά όρια του δήμου Θερμαϊκού και είναι το παλιό κάμπινγκ της Επανομής και οι κατασκηνώσεις του Απόδημου Ελληνισμού, επίσης στην Επανομή.

Στη διάρκεια την επίσκεψης ήταν παρών ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης, ο οποίος εξέφρασε αντιρρήσεις, λέγοντας ότι το κάμπινγκ αποτελεί προέκταση του υδροβιότοπου της περιοχής, το ιδιοκτησιακό του καθεστώς εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας και για να χρησιμοποιηθεί απαιτείται η εκπόνηση περιβαλλοντικής μελέτης. Για τις κατασκηνώσεις του απόδημου Ελληνισμού επισήμανε ότι ο χώρος προορίζεται για να φιλοξενήσει Ελληνόπουλα που βρίσκονται στο εξωτερικό και έχει συναφθεί σχετική συμφωνία με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη για την ανακατασκευή του.

Σχετικά με την έκταση "Τσαΐρια", του δήμου Θέρμης που γειτνιάζει με τον δήμο Θερμαϊκού, ο κ. Μαυρομάτης επανέλαβε την αντίρρησή του, με το επιχείρημα της τουριστικής αξιοποίησης της περιοχής. Ωστόσο, είπε στον αναπληρωτή υπουργό κ. Βίτσα ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει λάβει απόφαση σύμφωνα με την οποία θα πρέπει όλοι οι δήμοι να επωμιστούν την ευθύνη της φιλοξενίας προσφύγων και προς την κατεύθυνση αυτή γνωστοποίησε ότι βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με μεσίτες για να ενημερώσουν πολίτες για τις διαδικασίες μίσθωσης χώρων για την εγκατάσταση προσφύγων.

Η κυβέρνηση θα αξιολογήσει τα χαρακτηριστικά των τριών αυτών χώρων και στη συνέχεια θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει ή όχι στην αξιοποίησή τους.


Πηγή ➤ iefimerida

Share on Google Plus

Lorentzo

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου