Βγήκαν τα μαχαίρια στον Πειραιά - Συμπλοκή λαθρομεταναστών - Μαροκινοί κακοποιοί οι δράστες.

elas_lyste__blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Συμπλοκή μεταξύ λαθρομεταναστών σημειώθηκε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες εντός του επιβατηγού σταθμού του Ο.Λ.Π. του λιμένα Πειραιά στην Πύλη Ε2...Πληροφορίες «δείχνουν» ως δράστες σπείρα Μαροκινών

Στελέχη του λιμενικού που βρίσκονταν στην περιοχή εντόπισαν έναν λαθρομετανάστη τραυματισμένο από αιχμηρό αντικείμενο...(μαχαίρι).

Το λιμενικό ανακοίνωσε ότι τις πρώτες πρωινές ώρες ενημερώθηκε για τη συμπλοκή μεταξύ λαθρομεταναστών, που φιλοξενούνται στον επιβατηγό σταθμό του ΟΛΠ στην πύλη Ε2. Τα στελέχη του λιμενικού εντόπισε λαθρομετανάστη, ο οποίος είχε τραυματιστεί από μαχαίρι.

Ο ανωτέρω τραυματίας, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας συνοδεία στελεχών του λιμενικού και της ελληνικής ακτοφυλακής, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και παραμένει νοσηλευόμενος για περαιτέρω παρακολούθηση.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
Πληροφορίες «δείχνουν» ως δράστες σπείρα Μαροκινών.

Την ίδια ώρα, σε 4.500 ανέρχονται οι λαθρομετανάστες και πρόσφυγες που φιλοξενούνται προσωρινά στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και στην Πέτρινη Αποθήκη στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ χθες ξεκίνησε από στελέχη του λιμενικού σώματος η διανομή των ενημερωτικών φυλλαδίων.

Το υπουργείο εξηγεί στους λαθρομετανάστες και πρόσφυγες ότι φτάνοντας στις δομές φιλοξενίας σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ενημερωθούν από τις ελληνικές αρχές προκειμένου να ασκήσουν τα δικαιώματά τους όσον αφορά την αίτηση ασύλου στην Ελλάδα και στη δυνατότητα για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις, ένταξής τους σε πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε άλλη χώρα της ΕΕ.

Επίσης αναφέρει προς τους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες ότι θα ενημερωθούν για τη διαδικασία οικογενειακής επανένωσης με άλλα μέλη της οικογένειάς τους σε χώρες της ΕΕ, ενώ θα τους δοθεί επίσης η δυνατότητα υποβοήθησης νομικής και οικονομικής προκειμένου να επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους εφόσον απορριφθεί τυχόν αίτηση για άσυλο στην Ελλάδα ή εφόσον το επιθυμούν.

Το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε από Χίο και Μυτιλήνη το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη» μεταφέροντας 13 λαθρομετανάστες και πρόσφυγες.

Χθες από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησε μόνο ένα πούλμαν με 30 άτομα για τις κατασκηνώσεις του Αγ. Ανδρέα.

Πηγή ➤

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου