ΕΛ.ΑΣ.-Σχέδιο ασφάλειας των προσφυγικών καταυλισμών, με γραφεία αστυνόμευσης και εξωτερική φύλαξη.



ΛΥΣΤΕ blog ➤ Η αστυνομία παράλληλα με τα σχέδια που καταρτίζει για την εκκένωση των άτυπων καταυλισμών σε Πειραιά και Ειδομένη, καταρτίζει ειδικό σχέδιο για την ασφάλεια των ανοιχτών δομών φιλοξενίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες , σε όποιο κέντρο ο πληθυσμός θα ξεπερνά τα 2.000 άτομα, σχεδιάζεται η δημιουργία γραφείου αστυνόμευσης εντός του καταυλισμού, ενώ θα υπάρχει 24ωρη περιμμετρική φύλαξη για το φόβο του ξεσπάσματος εσωτερικών ταραχών αλλά και εξωτερικών απειλών από χρυσαυγίτικα ταγμάτα εφόδου.

Όπως έχει γραφτεί , κανένας χώρος που θα έχει επίσημο χαρακτήρα καταυλισμού δεν πρόκειται να ξεπεράσει σε "κατοίκους" τον αριθμό των 5.000 ατόμων, καθώς σε αυτή την περίπτωση και σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς του ΟΗΕ, προϋπόθεση είναι δημιουργία κέντρου υγείας, αστυνομικού τμήματος και επικεφαλής της ασφάλειας- λειτουργίας ανώτατο αξιωματικού του στρατού , με αναπληρωτή ταξίαρχο της ΕΛ.ΑΣ.

Μέσα στην εβδομάδα πρόκειται να ξεκινήσει η εκκένωση του Πειραιά, με τους εκεί "ενοίκους" να μεταφέρονται κατά προτίμηση με τη μέθοδο της πειθούς σύμφωνα με πληροφορίες, 3.000 στον Σκαραμαγκά, από 1.000 σε επεκτάσεις του Ελαιώνα και της Ριτσώνας και άλλη 1.000 σε υπό κατασκευή χώρο της Βοιωτίας.

Πηγή ➤

Share on Google Plus

Lorentzo

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου