"Ποτέ μην εμπιστεύεσαι άτομα που δεν γνωρίζεις"

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Όλοι μας σαν παιδιά έχουμε ακούσει αυτή την συμβουλή από τους γονείς μας. Την συμβουλή αυτή από ότι φάνηκε, ακολούθησαν κατά γράμμα οι μικροί μας φίλοι και βρίσκονται έτσι ασφαλεις στην οικογενειακή τους εστια.Λίγες μέρες πριν γύρω στις 6 το απόγευμα ένα γκρι αυτοκίνητο στο οποίο επιβαινει ένα ζευγάρι, έχει σταθμευσει έξω από μία παιδική χαρά στην περιοχή του Μαραθώνα. Παρατηρούν τα μικρά παιδιά που παίζουν στον χώρο αλλά δεν μένουν μόνο σε αυτό. Το ζευγάρι εντοπίζει κάποια παιδιά που βρίσκονται εκεί χωρίς συνοδό.

Ή γυναίκα κατεβαίνει από το αυτοκίνητο και τα πλησιάζει. Αρχίζει να τους μιλάει προσπαθώντας έτσι να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Στο τέλος εκδηλωνει την πραγματική της πρόθεση :τους προτείνει μία βόλτα με το αυτοκίνητο και όταν εκείνα αρνούνται αρχίζει να γίνεται πιεστική. Τα παιδιά αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο και χωρίς καθυστέρηση αρχίζουν και τρεχουν προς τα σπίτια τους. Διηγούνται στους γονείς τους το περιστατικό και εκείνοι ενημερώνουν την αστυνομία.

Ή Ομάδα ΔΙ.ΑΣ σπεύδει τάχιστα στην περιοχή. Αναζητάει επίμονα το εν λόγω αυτοκίνητο χωρίς αποτέλεσμα..... οι αναζητήσεις δεν σταματούν ούτε την επόμενη ημέρα ενώ δεν αργεί ή δικαίωση τον προσπαθειών. Το πρωί της επόμενης μερας το όχημα εντοπίζεται από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ,στην περιοχή της Ν. Μακρης έξω από άλλη παιδική χαρά .Στο σημείο ήταν και το ζευγάρι με τις ίδιες ακριβώς προθέσεις όπου και τελικά συνελήφθη.... Μετά την αστυνομία τον λόγο έχει η δικαιοσύνη..

Τα μικρά παιδιά είναι οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας. Σε αυτήν την ευαίσθητή ηλικία που διανύουν πολλά είναι αυτά που μπορούν να τραυματισουν την παιδική τους ψυχή. Κάποιοι όμως εκεί έξω είναι επιφορτισμενοι από την Πολιτεία με το να κάνουν την καθημερινότητα τους ασφαλέστερη και το παιχνίδι τους ανέμελο. Όπως τους αξίζει....

Πηγή ➤ ΔΙΑΣ in Action

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου