Αυτό είναι το νομοσχέδιο για το νέο ασφαλιστικό - Όλες οι ανατροπές σε συντάξεις και εισφορές.

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Εθνική σύνταξη 345-384 ευρώ (με 15-20 χρόνια ασφάλισης), κατάργηση των κατώτατων ορίων συντάξεων, μικρότερους συντελεστές αναπλήρωσης για την αναλογική σύνταξη που οδηγούν σε χαμηλές νέες συντάξεις, κυρίως για όσους έχουν πάνω από 25 έτη ασφάλισης και ο μέσος μισθός τους ξεπερνά τα 1.000 ευρώ, αύξηση εισφορών, σαρωτικές ενοποιήσεις Ταμείων, αλλά και ενιαίους κανόνες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα προβλέπει μεταξύ άλλων το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Το νομοσχέδιο δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εργασίας και περιλαμβάνει μεγάλες αλλαγές σε όλο το φάσμα του ασφαλιστικού συστήματος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το απόγευμα.

Πιο αναλυτικά, το τελικό σχέδιο νόμου για τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό διασφαλίζει τις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις στα σημερινά επίπεδα, οι οποίες για την περίοδο από 1.1.2018 και ύστερα διατηρούνται σε αυτό το ύψος ως «προσωπική διαφορά».

Παράλληλα, περιλαμβάνει αύξηση 1% στις εισφορές για μια τριετία, ενώ προβλέπει μείωση της επιβάρυνσης για εργοδότες και εργαζομένους μετά το 2018, ενώ θεσπίζει την εθνική σύνταξη στα 384 ευρώ για όλους μετά από 20 χρόνια εργασίας.

Ολόκληρο το νομοσχέδιο για το νέο ασφαλιστικό

Την ίδια ώρα, όπως προκύπτει από τις διατάξεις, οι νέες συντάξεις με βάση τα ποσοστά αναπλήρωσης θα είναι αυξημένες για όσους έχουν λίγα έτη ασφάλισης (μέχρι και 25) και εισόδημα μέχρι τα 1.000 ευρώ. Όπως προκύπτει για τους νυν συνταξιούχους στις περιπτώσεις που οι νέες συντάξεις διαμορφωθούν σε υψηλότερα επίπεδα από τα υφιστάμενα, τα επιπλέον ποσά (δηλαδή οι αυξήσεις) θα χορηγούνται τμηματικά.
Μεταξύ των διατάξεων που δεν έχουν ακόμη «κλείσει» με τους εκπροσώπους των δανειστών συγκαταλέγεται και αυτή που αναφέρεται στο ΕΚΑΣ, η οποία ορίζει ότι για το 2016, με βάση τα νέα εισοδηματικά κριτήρια μειώνεται το 20% των δικαιούχων, ενώ για το 2017 και έως το 2019, ο τρόπος θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση.

Στο πλαίσιο των ενοποιήσεων, όλα τα ταμεία κύριας ασφάλισης – και ο ΟΓΑ – εντάσσονται στον Ενιαίο Φορέα (ΕΦΚΑ).

Πηγή ➤ newpost.

Share on Google Plus

Elas Lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου