Επέκταση της χορήγησης του «Επιδόματος Εξομάλυνσης» σε διαζευγμένους Αστυνομικούς.Μια ''κολόνια''που κρατάει χρόνια.....χωρίς να δίνετε λύση.



ΛΥΣΤΕ blog ➤Την 24η Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση όλων των ομοσπονδιών

με τον  Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Νικόλαου ΤΟΣΚΑ,από τον οποίο δόθηκε εντολή για να συνταχθεί άμεσα η σχετική τροπολογία....από ότι φαίνεται ή εντολή δεν εφαρμόστηκε ''τόσο άμεσα'' ή κάτι άλλο συμβαίνει αφού έχουν περάσει ''πολλές προσεχείς ημέρες''.....

 Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2016Αρ. Πρωτ. 600/13/10



Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 Σε συνέχεια των συναντήσεών μας με στελέχη της Κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων για την αποκατάσταση της αδικίας που συντελέστηκε εις βάρος του ανθρώπινου δυναμικού των Σωμάτων Ασφαλείας με την ψήφιση του νομοσχεδίου του ΥΕΘΑ «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνα προσωπικού και άλλες διατάξεις» όσον αφορά στην επέκταση της χορήγησης του«Επιδόματος Εξομάλυνσης», οι Ομοσπονδίες μας επανήλθαν στο θέμα, χθες απογευματινές ώρες, συναντώντας την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατά τη συνάντηση αυτή τονίσαμε για άλλη μια φορά ότι η προαναφερόμενη επέκταση του ποσού των 212,94 € σε συζύγους που τελούν σε διάσταση ή διαζευγμένους ή αγάμους, που έχουν τέκνα για τα οποία δικαιολογείται η καταβολή του, εφόσον αποδεδειγμένα καταβάλλουν διατροφή, πρέπει να αφορά και τους ένστολους των Σωμάτων Ασφαλείας, δεδομένου ότι οι αποδοχές τους διέπονται από τις ίδιες διατάξεις του ειδικού μισθολογίου Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας (άρθρο 51 ν.3205/2003).



Εκ μέρους του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Νικόλαου ΤΟΣΚΑ, δόθηκε η αυτονόητη λύση. Κατόπιν δικών του εντολών προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Αρχηγείου θα συνταχθεί άμεσα η σχετική τροπολογία, με δαπάνες του υπάρχοντος προϋπολογισμού, προκειμένου αυτή να κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή.

Οι Ομοσπονδίες θα παρακολουθούν το όλο θέμα μέχρι την ψήφισή του.
2016 02 25 omosp.S.A ELAS PY
Ιστορικό διεκδίκησης
Σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθ. 86 του Ν. 4307/2014 και την με αριθ. 2/95266/ΔΕΠ από 11-12-2014 εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, διευκρινίστηκε ρητά και με σαφήνεια ότι από την 01-08-2012 «καταργείται η διάταξη του 4ου εδαφίου της παρ. 3 του αρθ. 51 του Ν. 3205/2003 που προέβλεπε ότι τη χορήγηση προσαυξημένου επιδόματος εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών (λόγω ύπαρξης προστατευόμενων μελών- τέκνων), δικαιούται μόνο ο ένας εκ των συζύγων, στην περίπτωση που αμείβονται και οι δύο με βάση το ειδικό μισθολόγιο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Και τούτο σε συμμόρφωση της Διοίκησης προς αμετάκλητες αποφάσεις του ΣτΕ, που έκριναν ως αντισυνταγματική την εν λόγω διάταξη».
  Παρά τα ως άνω οριζόμενα, εντούτοις στους συναδέλφους μας που είναι διαζευγμένοι ή τελούν σε διάσταση ή σε χηρεία ή αγάμους που έχουν τέκνα, αλλά καταβάλλουν σε μηνιαία βάση διατροφή, η Υπηρεσία, στις περιπτώσεις που και οι δύο γονείς αμείβονται από το ειδικό μισθολόγιο, συνεχίζει να τους χορηγεί χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο επίδομα εξομάλυνσης του αγάμου (105,86 €) και όχι το προσαυξημένο χρηματικό ποσό των (212,94 €), που χορηγείται στους έγγαμους με τέκνα. Στις περιπτώσεις όμως, π.χ. που ο ένας γονέας είναι υπάλληλος του ιδιωτικού τομέα, το θέμα έχει λυθεί, με την χορήγηση προσαυξημένου επιδόματος αναδρομικά από την 01-08-2012.
  Αποτελέσματα της ενέργειας αυτής είναι να οδηγούνται οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι εκ νέου στα ελληνικά δικαστήρια, από τα οποία εν τέλει δικαιώνονται για το αυτονόητο, όπως άλλωστε προκύπτει και από τη συνημμένη με αριθ. 2540/2013 απόφαση του 5ου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

  Κατόπιν των προαναφερομένων, παρακαλούμε για την παρέμβασή σας, προκειμένου να αρθεί η καταφανέστατη αδικία σε βάρος των διαζευγμένων ή σε διάσταση ή άγαμων αλλά με τέκνα συναδέλφων μας, προκειμένου να αντιμετωπίζονται ως έγγαμοι με τέκνα, ως άλλωστε συμβαίνει από το 2003 και στον λοιπό δημόσιο τομέα.

Πηγή ➤ poasy/elas-lyste.blogspot

Share on Google Plus

Lorentzo

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια :