Πανικός στην Ειδομένη από πτήσεις μαχητικών - Μαχητικά πέταξαν στο πλαίσιο άσκησης.

elas.lyste-blogspot


ΛΥΣΤΕ blog ➤ Τα παιδιά άρχισαν να κλαίνε και να προσπαθούν να κρυφτούν τρομαγμένα από τον εκκωφαντικό θόρυβο των μαχητικών αεροσκαφών

Ο εφιάλτης επέστρεψε ξανά χθες στην Ειδομένη, ειδικά για τα μικρά παιδιά. Ο λόγος; Τα μαχητικά αεροσκάφη που πέταξαν στο σημείο στο πλαίσιο άσκησης. Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης πετούσαν μαχητικά αεροπλάνα F16 και στρατιωτικά ελικόπτερα τύπου Σινούκ και Χιούι, με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας να κάνει λόγο για άσκηση στο πλαίσιο της ενεργοποίησης τμημάτων δύναμης ταχείας αντίδρασης.

Ωστόσο οι μετανάστες και ειδικά τα μικρά παιδιά έπαθαν σοκ και έτρεχαν να καλυφθούν καθώς μέσα τους ξύπνησαν μνήμες από τις εμπόλεμες περιοχές στις οποίες έχουν βρεθεί. Οπως έγραψε στο Twitter Ολλανδός δημοσιογράφος που βρίσκεται στην Ειδομένη, τα παιδάκια άρχισαν να κλαίνε.


Από την πλευρά τους οι Γιατροί του Κόσμου που βρίσκονται στην Ειδομένη δήλωσαν ότι οι άνθρωποι που έχουν καταφέρει να επιβιώσουν στους καταυλισμούς, «αντιμετώπισαν χθες μια νέα μορφή βίας:  ελικόπτερα του στρατού και αεροπλάνα πετούσαν πολύ χαμηλά πάνω από τα κεφάλια τους προκαλώντας εκκωφαντικό θόρυβο, πετώντας έτσι  τα παιδιά πίσω στους εφιάλτες από τους οποίους διέφυγαν, εγκαταλείποντας τις χώρες καταγωγής τους. Προς τι ο φόβος, τα δάκρυα, και η αναβίωση του τραύματος; Για εκφοβισμό;».





Πηγή ➤protothema

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου