«Φύλλο πορείας» παίρνουν 1.000 φρουροί VIPs – Εντολή Τσίπρα για αποδέσμευση αστυνομικών.

elas-lyste_blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Τέλος στον στρατό αστυνομικών που απασχολείται για τη φύλαξη επωνύμων βάζει η κυβέρνηση. Θα μεταφερθούν άμεσα σε μάχιμες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Η υλοποίηση της εξαγγελίας για αποδέσμευση αστυνομικών από τη φύλαξη VIP στόχων θα πραγματοποιηθεί άμεσα από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας 1.000 αστυνομικοί αναμένεται να πάρουν «φύλλο πορείας» για μάχιμες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Και έπεται συνέχεια. Διασταυρωμένες πληροφορίες του «Εθνους» αναφέρουν ότι ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Τόσκας, παρουσίασε λεπτομερή στοιχεία στον πρωθυπουργό Αλέξηξ Τσίπρα.

«Πάρε το ψαλίδι και κόψε», φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, μόλις μελέτησε τον σχετικό φάκελο. Μάλιστα την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί ευρεία πολιτική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για το θέμα αυτό.

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στον πρωθυπουργό, τα οποία είναι σε γνώση του «Εθνους», είναι ενδεικτικά για το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στην ΕΛ.ΑΣ.Ενας μικρός στρατός αστυνομικών απασχολείται για τη φύλαξη των ευπαθών στόχων. Συγκεκριμένα, περίπου 3.000 αστυνομικοί και 400 οχήματα έχουν διατεθεί από την Κρατική Ασφάλεια και τη Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων.

Την ίδια στιγμή, πηγές της Κατεχάκη αναφέρουν ότι μόλις 1.500 αστυνομικοί είναι έξω στους δρόμους για την αστυνόμευση του Λεκανοπεδίου Αττικής, στο οποίο διαμένουν πάνω από 3,5 εκατομμύρια πολίτες.

Τι δείχνουν οι αριθμοί

Περίπου 3.000 αστυνομικοίο έχουν διατεθεί για τη φύλαξη των VIPs εκ των οποίων οι 2.000 θα παραμείνουν στη φύλαξη ενώ οι 1.000 επιστρέφουν άμεσα σε μάχιμες υπηρεσίες.

Το ετήσιο κόστος για την πληρωμή των εκτός έδρας των αστυνομικών από τις μετακινήσεις των VIPs αγγίζει τις 418.000 ευρώ.

Πηγή ➤ iefimerida

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια :