Δημόσιο - Μειώσεις μισθών παντού – Από Ιούλιο οι περικοπές μισθών και από 2017.

elas-lyste.blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Μπαίνει και αυτόματος κόφτης,Πότε αναμένεται η πρωτη μείωση για τους ένστολους

- Στο στόχαστρο, σε πρώτη φάση, 400.000 δημόσιοι υπάλληλοι
- Από πρώτη Ιουλίου μειώνονται οι μισθοί και έρχεται και
συνέχεια
- Μειώσεις μισθών και στο πακέτο των 5,4 δισ. και στο πακέτο των επιπλέον 3,4 δισ.
- Ποιοι θα δουν τον μισθό τους να μειώνεται

Δεν είναι μονάδα η έκθεση την Κομισιόν όπου αναφέρεται ότι θα υπάρξουν περικοπές 1,3 δισ. ευρώ που θα προέλθουν από προσαρμογές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και από αυξήσεις στην έμμεση φορολογία όπως σε καύσιμα, οινοπνευματώδη και τσιγάρα.

Η κυβέρνηση επιμένει ότι τα ποσά που απαιτούνται θα προέλθουν από το πάγωμα των προσλήψεων μέσω της διατήρησης της αναλογίας 1 προς 5 και από πάγωμα των προαγωγών στα Ειδικά Μισθολόγια.

Όλα δείχνουν ωστόσο ότι έρχονται και μειώσεις μισθών. Στο στόχαστρο μπαίνουν όλοι όσοι υπάγονται στα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια.

Η πρώτη μείωση που αφορά στους ένστολους, τους δικαστικούς, τους πανεπιστημιακούς και τους γιατρούς του ΕΣΥ θα έρθει από την 1η Ιουλίου.

Οι μειώσεις ωστόσο δεν σταματούν εδώ καθώς στο δεύτερο πακέτο μέτρων, το πακέτο των 3,4 δισ μεταξύ των άλλων μέτρων αυτόματος κόφτης στης δαπάνες του Δημοσίου μπαίνει και στη μισθοδοσία και έτσι ουσιαστικά μπαίνουν στο στόχαστρο όλοι οι εργαζόμενοι. Οι μειώσεις αυτές θα έρθουν, αν ενεργοποιηθεί ο κόφτης από το 2017.

Πηγή ➤ newsit.gr


Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου