Ποτέ μην δημοσιεύσεις αυτές τις 6 φωτογραφίες των παιδιών σου στο Facebook!

elas.lyste-blogspot


ΛΥΣΤΕ blog ➤ Ζούμε σε έναν κόσμο όπου τα social media έχουν γίνει ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας (δυστυχώς). Το να φωτογραφίσει ένας γονιός το παιδί του και να δημοσιεύσει τη φωτογραφία του στο διαδίκτυο είναι κάτι που συμβαίνει καθημερινά.
Όλες αυτές οι υπέροχες στιγμές με τα μικρούλια από πάρτι, βόλτες και διάφορες χαρούμενες και συνάμα μοναδικές στιγμές στο σπίτι έπρεπε να είναι ιδιωτικές, μοιράζονται δεξιά και αριστερά, για ένα like και ένα κολακευτικό σχόλιο π.χ «Αχουτο, τι γλυκούλι που είναι με αυτό το φορεματάκι και την κορδέλα στα μαλλιά».

Από την άλλη όμως, σκεφτήκατε ποτέ ότι όταν μεγαλώσει το μικρό σας, νιώσει ντροπή; Ή ακόμη χειρότερα, σκεφτήκατε ποτέ ότι μια φωτογραφία με την πρώτη φορά στο γιογιό, μπορεί να γίνει αφορμή ώστε να πέσει θύμα bullying αργότερα ή να γίνει «αντικείμενο πόθου» για κάποιον παιδόφιλο;
Εμείς δεν θα σας πούμε να δημοσιεύσετε φωτογραφίες των παιδιών στο διαδίκτυο ή όχι, ως γονείς θα πρέπει να γνωρίζετε μόνοι, ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος. Εμείς απλά θα σας ενημερώσουμε για το ποιες φωτογραφίες των παιδιών σας, δεν πρέπει να δημοσιεύετε ΠΟΤΕ στο Facebook.

1. Στιγμή του μπάνιου
Οποιαδήποτε φωτογραφία που δείχνει το παιδί σας γυμνό ή ημίγυμνο δεν πρέπει να δημοσιεύεται στα social media. Μπορεί για εσάς να είναι χαριτωμένο, τη στιγμή που γελά με τις σαπουνάδες στο προσωπάκι του, αλλά αν «πέσει σε λάθος χέρια», μπορεί να γίνει υλικό για παιδική πορνογραφία.

2. Όταν είναι άρρωστα ή τραυματισμένα
Ως γονείς, δουλειά μας είναι να προστατεύουμε τα παιδιά μας, όχι δημοσιεύουμε φωτογραφίες τους, από ασθένειες, χτυπήματα κλπ. Ρωτήστε τον εαυτό σας: Θα θέλατε κάποιος να δημοσιεύσει δική σας φωτογραφία όταν δεν νιώθετε καλά; Όταν έχετε πυρετό; Όταν έχετε ένα εξάνθημα στο στήθος; Όταν έχετε τα νεύρα σας; Μάλλον όχι! Πριν δημοσιεύσετε ξανά λοιπόν, φωτογραφία του παιδιού σας, σκεφτείτε αν θα κάνατε το ίδιο αν εσείς βρισκόσασταν στη θέση του.

3. Ντροπιαστικές φωτογραφίες
Επειδή έπεσε στο πάτωμα και κλαίει, δεν είναι λόγος αυτός για να δημοσιεύσετε τη φωτογραφία του ή ακόμη και το βίντεο από την «υστερία» του παιδιού σας. Το παιδί σας μεγαλώνοντας θα χάσει την εμπιστοσύνη που σας έχει, ή στην χειρότερη περίπτωση, να χρησιμοποιήσει το βίντεο αυτό ο γιος της «φίλης» σας και να το εκφοβίζει ή ακόμη και να το απειλεί ότι θα δουν «πόσο γκρινιάρικο ήταν» όλοι στο σχολείο.

4. Στο γιογιο
Φωτογραφίες των παιδιών σας τη στιγμή που κάνουν την ανάγκη τους, κρατήστε τις, μακριά από τα social media. Να θυμόσαστε, πως ό,τι δημοσιεύετε online, μένει για πάντα και δεν διαγράφεται ΠΟΤΕ.

5. Προσωπικές λεπτομέρειες
Προφυλάξτε τα παιδιά σας και ποτέ μην αναφέρετε τα ονόματά τους, ολόκληρα στο διαδίκτυο. Ποτέ μην δημοσιεύετε, διευθύνσεις από σχολεία, δραστηριότητες, μην αναφέρετε ότι έχετε babysitter, ή πότε το αφήνετε μόνο του έστω και για λίγο. Ποτέ δεν ξέρετε ποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει όλες αυτές τις πληροφορίες και για ποιον λόγο.

6. Φωτογραφίες και άλλων παιδιών
Αν έχετε αποφασίσει να δημοσιεύσετε φωτογραφίες των παιδιών σας, είναι εντάξει. Αλλά, δεν είναι εντάξει, αν δημοσιεύετε φωτογραφίες και άλλων παιδιών χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των γονιών τους. Αν θέλετε να δημοσιεύσετε μια φωτογραφία από τη σχολική γιορτή, καλύτερα να θολώσετε τις φατσούλες των άλλων παιδιών.



Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου