Φόβοι Ύπατης Αρμοστεία του ΟΗΕ για περισσότερους από 700 νεκρούς αυτή την εβδομάδα στη Μεσόγειο



ΛΥΣΤΕ blog ➤ Οι ακτές της Νοτίου Ιταλίας είναι ένας εκ των βασικότερων προορισμών αμέτρητων πλοιαρίων των διακινητών τα οποία αναχωρούν από τη Λιβύη κάθε εβδομάδα γεμάτα με ανθρώπους οι οποίοι αναζητούν ασφάλεια και εργασία στην Ευρώπη. Εκατοντάδες άνθρωποι με τη μεταναστευτική και προσφυγική ιδιότητα πνίγονται ετησίως στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τη Μεσόγειο.

Φόβοι ότι περισσότεροι από 700 μετανάστες είναι νεκροί σε τρία ναυάγια στη Μεσόγειο νότια της Ιταλίας στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν την Ευρώπη με βάρκες, αναφέρει η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Η Καρλότα Σάμι, εκπρόσωπος Τύπου της Αρμοστείας, είπε την Κυριακή ότι 100 άτομα αγνοούνται όταν βάρκα διακινητή ανετράπη την περασμένη Τετάρτη. Εικόνες της βάρκας τη στιγμή της ανατροπής διανεμήθηκαν από την ιταλική ακτοφυλακή και κάνουν το γύρο του κόσμου.



Όπως γράφει η The Guardian, η κ. Σάμι συμπλήρωσε δε ότι επιπλέον 550 αγνοούνται από άλλη βάρκα διακινητή η οποία αναποδογύρισε την Πέμπτη το πρωί μία ημέρα μετά του απόπλου της από το λιμάνι Σαμπράθα στη Λιβύη. Όπως επεσήμανε, πρόσφυγες είπαν ότι η εν λόγω βάρκα μετέφερε περίπου 670 άτομα, δεν είχε μηχανή και ήταν δεμένη σε άλλη βάρκα πριν αναποδογυρίσει. Περίπου 25 πρόσφυγες κατάφεραν να προσεγγίσουν την πρώτη βάρκα ενώ 79 άλλοι διεσώθησαν από σκάφη δύναμης της ΕΕ και 15 σοροί ανασύρθηκαν.

Στο τρίτο ναυάγιο της Παρασκευής, η εκπρόσωπος της Αρμοστείας του ΟΗΕ, είπε ότι 135 διεσώθησαν, 45 σοροί ανασύρθηκαν ενώ ένας μεγάλος - άγνωστος ακόμη - αριθμός ατόμων, αναφέρουν οι ίδιοι οι πρόσφυγες, αγνοούνται.

Όσοι επιβίωσαν μεταφέρθηκαν στις ιταλικές ακτές και τα λιμάνια, Ταράντο και Ποτζάλο. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ προσπαθεί να συλλέξει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες.

Πηγή ➤ Associated Press/The Guardian/ Reuters

Share on Google Plus

Lorentzo

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου