"Με 965 ευρώ που πληρώθηκα (με 16 χρόνια υπηρεσίας) τον τελευταίο μήνα δεν πάω πουθενά...",

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Κείμενο Αστυνομικού.
Ένας αστυνομικός για να εστιάσει και να επιλύσει τα προβλήματα των πολιτών πρέπει να έχει λυμένα τα δικά του και να μην έχει έννοιες στο κεφάλι του. Εκτός των άλλων (πουείναι πάρα πολλά) πρέπει:

α) να έχει λυμένο το οικονομικό και γι' αυτό πρέπει να αμοίβεται καλά.
β) να υπάρχει οικονομική σταθερότητα στις αποδοχές του για να κάνει προσωπικό και οικογενειακό προγραμματισμό και αυτός να μην πέφτει έξω.
γ) το εργασιακό περιβάλλον του να είναι ασφαλές.
δ) στο εργασιακό περιβάλλον του να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής.
Τι συμβαίνει με τους αστυνομικούς της ΕΛΑΣ:

α) Με 965 ευρώ που πληρώθηκα (με 16 χρόνια υπηρεσίας) τον τελευταίο μήνα δεν πάω πουθενά, που θέλω και οικογένεια. Ήδη εγώ και κάποιοι συνάδελφοί μου 6,7,10,12 πριν πληρωθούμε έχουμε αρχίσει και τρώμε από τα έτοιμα ή μας στέλνουν λεφτά οι γονείς μας και τα πεθερικά μας ή δανειζόμαστε μεταξύ μας.

β) κάθε τόσο μας επιφυλάσσεται άξαφνα κάποια αρνητική οικονομική εξέλιξη. Η τελευταία τελευταία ήταν τη Παρασκευή 20/5, όπου έξααφνα μαθαίνουμε ότι Κυριακή 22/5 βράδυ ψηφίζεται το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών των ειδικών μισθολογίων, δηλαδή 30-50-70 ευρώ κάτω ο καθένας μας, με την ΠΟΑΣΥ να ξημεροβραδιάζεται στη Βουλή για να το σώσει.

Και καλά αν ο αστυνομικός είναι ελεύθερος. Όμως, εάν έχει οικογένεια και έχει 3-4 στόματα να θρέψει; Τα 1300€ που θα πρεπε να παίρνω (με 16 χρόνια υπηρεσίας, όταν ο πρώτος μισθός σε άλλα υπουργεία ήταν 1400€, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία), έχουν γίνει 1100, 1000, 965 (με 2 πενθήμερα) και πάνε για 900 με το καλό.

γ) Τα περισσότερα περιπολικά της ΕΛΑΣ αγοράστηκαν στην Ολυμπιάδα, δηλαδή είναι δωδεκαετίας, με τη νομοθεσία να μην επιτρέπει σε επαγγελματικά οχήματα τη χρήση τους πάνω από 7 χρόνια (ενοικιαζόμενα μικρομεσαίου κυβισμού). Εκτός αυτού, οι δαπάνες έχουν πέσει σχεδόν στο ένα πέμπτο. Εκεί που μια υπηρεσία δαπανούσε 5000€ για την συντήρηση των οχημάτων της, πλέον δαπανά 1000.

Έτσι, πολλά περιπολικά ίσα ίσα τσουλάνε και οι καταστάσεις της υπηρεσιακής οδήγησης γίνονται κωμικοτραγικές. Ο οδηγός να μένει με τον λεβιέ ταχυτήτων στο χέρι, το παράθυρο να μην κλείνει, το τιμόνι να μην στρίβει, το χειρόφρενο να θέλει δυο χέρια για να πέσει.

δ) Κλείνουν 5 μήνες που δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση για την καθαριότητα των κτιρίων της ΕΛΑΣ. Οι συνάδελφοι κάνουν ότι μπορούν μόνοι τους, αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο με το να υπάρχει συνεργείο καθαρισμού. Σε πολλά σημεία τα απορρίματα είναι συσσωρευμένα, οι βρωμιές επικάθονται και αναδύεται δυσοσμία.
Αποτέλεσμα: ο έλληνας αστυνομικός έχει μειωμένη απόδοση, γιατί περιβάλλεται από οικονομική αβεβαιότητα, γιατί είναι ανασφαλής, γιατί οι χώροι εργασίας του δεν είναι καθαροί.













κείμενο και φωτογραφίες του Φωτεινού Παγιαύλα
Πηγή ➤ bloko

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου