Θρίλερ με ύποπτο φορτίο πλοίου στο Κατάκολο

elas-lyste_blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤Μεγάλη κινητοποίηση του Λιμενικού στο Ιόνιο, έπειτα από πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών. “Φρούριο” το λιμάνι.

 Σενάριο ταινίας κατασκοπείας θύμιζαν όσα εκτυλίχθηκαν με φορτηγό πλοίο, υπό σημαία της Σιέρρα Λεόνε, που μετέφερε τσιμέντο από την Αλβανία στη Λιβύη.

Όπως γράφει το “ΗΛΕΙΑ LIVE”, πληροφορίες από μυστικές υπηρεσίες ήθελαν το πλοίο να έχει κρυμμένα στα αμπάρια του όπλα ή ναρκωτικά, με το πρώτο σενάριο να συγκέντρωνε μεγαλύτερες πιθανότητες.

Έπειτα από καταδίωξη, με σκάφη του Λιμενικού, το πλοίο ακινητοποιήθηκε στα ανοιχτά της Ζακύνθου και οδηγήθηκε στο λιμάνι του Κατάκολου. Οι πληροφορίες δεν εξακριβώθηκε ποτέ αν ήταν βάσιμες ή όχι, αφού τελικά το πλοίο αναμένεται να αναχωρήσει για τον προορισμό του, αφότου ολοκληρωθούν κάποιες τυπικές διαδικασίες.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η ιστοσελίδα “ΗΛΕΙΑ LIVE”, επί τρεις ημέρες παρακολουθούσαν οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος την πορεία του φορτηγού πλοίου, που ξεκίνησε το ταξίδι του με 2.700 τόνους τσιμέντο από το Δυρράχιο της Αλβανίας, με προορισμό το Τομπρούκ της Λιβύης.
ΚΑΤΑΚΟΛΟ - ΛΙΜΑΝΙ - ΦΟΡΤΗΓΟ ΠΛΟΙΟ
Γαλλικές υπηρεσίες είχαν δώσει πληροφορίες στις ελληνικές αρχές πως το πλοίο είναι ύποπτο για μεταφορά όπλων. Οι κινήσεις του πλοίου το τελευταίο διάστημα το είχαν βάλει στο στόχαστρο. Κάποιες άλλες πηγές έκαναν λόγο και για μεταφορά ναρκωτικών.
Οι ελληνικές Αρχές έφεραν το πλοίο τα ξημερώματα της Παρασκευής στο λιμάνι του Κατάκολου και το πρωί ξεκίνησαν έρευνες από δεκάδες Λιμενικούς, μέλη των Ειδικών Δυνάμεων του Σώματος και εκπαιδευμένους σκύλους.
ΚΑΤΑΚΟΛΟ - ΛΙΜΑΝΙ - ΦΟΡΤΗΓΟ ΠΛΟΙΟ
Οι δυσκολίες στην έρευνα ήταν αντικειμενικές, καθώς δεν ήταν εφικτό να αδειάσει το αμπάρι από τους τόνους με το τσιμέντο. Υπήρχαν πληροφορίες για την ύπαρξη ύποπτου φορτίου σε συγκεκριμένη πλευρά του πλοίου, όμως δεν μπορούσε να διακριβωθεί.
Κάποια στιγμή ζητήθηκε από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου η συνδρομή σε μέσα για να αδειάσει το αμπάρι. Όμως τέτοια δυνατότητα δεν υπήρχε ούτε σε μέσα, ούτε πολύ περισσότερο σε χώρους. Αργότερα έγινε γνωστό πως το πλοίο θα μεταφερόταν στην Πάτρα για να γίνει εκεί ο εξονυχιστικός έλεγχος.
Και ενώ αναμενόταν το μεσημέρι η αναχώρηση του πλοίου για την πρωτεύουσα της Αχαΐας, σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε εντολή να αποδεσμευθεί το φορτηγό και να συνεχίσει το ταξίδι του προς το Τομπρούκ.
ΚΑΤΑΚΟΛΟ - ΛΙΜΑΝΙ - ΦΟΡΤΗΓΟ ΠΛΟΙΟ
Οι Αρχές απέφυγαν να ενημερώσουν σχετικά με το τι συνέβη, αλλά εκτιμάται πως πίσω από τη διακοπή του ελέγχου στο πλοίο είτε διαδραμάτισαν ρόλο νεότερες πληροφορίες που ακύρωναν τις αρχικές, είτε πάλι υπήρχε ζήτημα σχετικά με το κόστος της εκφόρτωσης του πλοίου και άλλα οικονομικά και νομικά ζητήματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο Κατάκολο με αφορμή την υπόθεση αυτή βρέθηκε ο Προϊστάμενος της 5ης ΠΕΔΙΛΣ της Ελληνικής Ακτοφυλακής (Περιφερειακός Διοικητής Λιμενικού Σώματος) Αρχιπλοίαρχος Σταμάτης Καλογείτων.


Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου