"Δεν βγαίνουν" τα νούμερα στις υποσχέσεις για την μισθολογική αποκατάσταση στις ένοπλες δυνάμεις...ΛΥΣΤΕ blog ➤ "Δεν βγαίνουν" τα νούμερα στις υποσχέσεις για την μισθολογική αποκατάσταση στις ένοπλες δυνάμεις...προφανώς και στα σώματα ασφάλειας καταλήγει η αναδρομή των δηλώσεων του ΥΠΕΘΑ"Θα παραθέσω σήμερα μία σειρά από δηλώσεις, στοιχεία και αριθμούς, του τελευταίου εξαμήνου, αποφεύγοντας να πάρω θέση υπέρ ή κατά ή να κάνω κριτική και ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Αρχίζω από..
.
Τον Οκτώβριο του 2015 ο Α/ΓΕΣ Αντγος κ. Τελίδης Βασίλειος είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους του στρατιωτικού ρεπορτάζ ότι «Με 200 εκατ ευρώ προσπαθούμε να καλύψουμε ανάγκες 600 εκατ ευρώ». Με τη δήλωση αυτή μάλιστα η πολιτική ηγεσία εμφανίστηκε σφόδρα δυσαρεστημένη.
Το 3ο μνημόνιο αλλά και ο προϋπολογισμός του 2016 του Ελληνικού κράτους, προβλέπει μείωση 400 εκατ ευρώ στις πιστώσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Τον Ιανουάριο του 2016 ο ΑΝΥΠΟΙΚ κ. Χουλιαράκης δήλωσε ότι τα ειδικά μισθολόγια που έπρεπε να εξορθολογισθούν τον Νοέμβριο του 2015 σύμφωνα με το 3ο μνημόνιο, θα υπολογισθούν από μηδενική βάση εντός του Α' εξαμήνου του 2016. Η αρχή έγινε με το "πάγωμα" των μισθολογικών προαγωγών. Παράλληλα δήλωσε ότι το υπόλοιπο 50% των αποφάσεων του ΣτΕ, από 1-8-2012 έως 31-12-2015 ανέρχεται για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας στο ποσό των 2,6 δις ευρώ.
Ο ΥΕΘΑ κ. Καμμένος επανειλημμένως έχει υποστηρίξει ότι έχει σε κωδικό, που δεν μας μαρτυρά, τις πιστώσεις που αφορούν στο υπόλοιπο 50% των αποφάσεων του ΣτΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Με δικούς του υπολογισμούς για το ίδιο χρονικό διάστημα το ποσό ανέρχεται στα 586 εκατ ευρώ. Στο τέλος της σελίδας φαίνεται σε πίνακα ο σχετικός υπολογισμός.
Ο ΥΕΘΑ κ. Καμμένος υποστηρίζει επίσης ότι έχει εξασφαλίσει τα 60 εκατ ευρώ που απαιτούνται για το "ξεπάγωμα" του "παγώματος" των μισθολογικών προαγωγών για τα έτη 2017 και 2018 σε κωδικό που αφορά εξοπλισμούς.
Τέλος ο ΥΕΘΑ κ. Καμμένος υποστήριξε πριν μερικές ημέρες στη Βουλή ότι υπάρχει έγγραφο της εταιρίας Rheinmetall, προς το Ελληνικό Δημόσιο, με το οποίο αναγνωρίζει  οφειλή - συμβιβασμό 200 εκατ ευρώ. Η ΝΔ μέσω του υπευθύνου του τομέα της Άμυνας, βουλευτή κ. Δαβάκη το ζητά αλλά απάντηση δεν παίρνει.
Ο ΥΕΘΑ κ. Καμμένος πάντως δεν απαντά αφού υπάρχουν τόσα πολλά εκατ ευρώ στο ΥΠΕΘΑ γιατί δεν πληρώθηκε το επίδομα παραμεθορίου ή ακριβέστερα οι ημέρες εκτός έδρας, όσων υπηρετούν στην παραμεθόριο για 4 μήνες το 2015 (8 εκατ ευρώ) και 2 μήνες για το 2016 (4 εκατ ευρώ);Πηγή ➤ apostolospapaparisis.blogspot.gr

Share on Google Plus

gamers της πλάκας πολυ γελιο

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου