Αρχιφύλακας προσλήφθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. με πλαστά δικαιολογητικά.

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Με πλαστά δικαιολογητικά κατηγορείται ότι προσλήφθηκε στην ΕΛΑΣ πριν από 16 χρόνια, ένας 50χρονος, για τον οποίο ο εισαγγελέας προτείνει να καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για απάτη και πλαστογραφία κατά του Δημοσίου...

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ο κατηγορούμενος έλαβε μέρος και πέτυχε σε διαγωνισμό για την πρόληψη συνοριακών φυλάκων το 2000, τον οποίο προκήρυξε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρεται στην ίδια πρόταση, δικαίωμα συμμετοχής είχαν οι γεννηθέντες από 1-1-1968 και μεταγενέστερα, και το βασικό αντικειμενικό κριτήριο που λήφθηκε υπ' όψιν, ήταν το απολυτήριο του λυκείου και ο βαθμός του απολυτηρίου.

Ο 50χρονος φέρεται ότι προσκόμισε κατά την αίτηση συμμετοχής του στο διαγωνισμό, πιστοποιητικά τα οποία είχε προηγουμένως νοθεύσει, πράξη την οποία βέβαια ομολόγησε στην απολογία του ενώπιον των ανακριτικών Αρχών.

Πιο συγκεκριμένα, τα δικαιολογητικά ήταν νοθευμένα τόσο ως προς το έτος γέννησης (15/9/1968 αντί για 15/9/1966 που είναι η πραγματική ημερομηνία γέννησής του) όσο κι ως προς το βαθμό απολυτηρίου του Λυκείου (19 1/11 αντί για 17 10/11). Έτσι, πέτυχε την πρόσληψή του ως συνοριακός φύλακας με 5ετή θητεία, ενώ στη συνέχεια μονιμοποιήθηκε.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, μέχρι το τέλος του 2015 εξελίχθηκε στο βαθμό του αρχιφύλακα, ενώ
από τότε που εντάχθηκε στο Αστυνομικό Σώμα μέχρι το τέλος του περυσινού έτους, είχε εισπράξει μικτές αποδοχές που ξεπερνούν τις 293.000 ευρώ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από ελέγχους που διέταξε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ενώ σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Για την παραπομπή του ή μη, σε δίκη, θα αποφανθεί το δικαστικό συμβούλιο με βούλευμα που θα δημοσιευτεί.

Πηγή ➤ ΗΜΕΡΗΣΙΑ


Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου