Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας: Πρόταση για πληρωμή των μισών μέσω αύξησης της τιμής της βενζίνης.



ΛΥΣΤΕ blog ➤ Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας: Πρόταση για πληρωμή των μισών μέσω αύξησης της τιμής της βενζίνης

Μια πρόταση που έχει στο τραπέζι, από την αρμόδια ειδική ομάδα εργασίας σχετικά με τα θέματα φορολογίας αυτοκινήτων, όσον αφορά στα τέλη κυκλοφορίας είναι να πληρώνεται ένα τμήμα τους- περίπου τα μισά- με εφάπαξ καταβολή, και το επόμενο ποσό να πληρώνεται μέσω βενζίνης, δήλωσε στο Mega ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.



Εξηγώντας την πρόταση αυτή, σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης, είπε ότι αυτό που προτείνεται είναι να αυξηθεί η τιμή της βενζίνης κατά κάποια λεπτά, έτσι ώστε αυτοί που κάνουν μεγάλη χρήση βενζίνης να πληρώσουν περισσότερα τέλη κυκλοφορίας, ενώ αυτοί που κάνουν μικρή χρήση γιατί θέλουν το αυτοκίνητο για τις βασικές τους ανάγκες, να πληρώνουν λιγότερα τέλη.

Αυτό, συνέχισε, «θα μας επιτρέψει να βάλουμε πολλά αυτοκίνητα που είναι με κατατεθειμένες τις πινακίδες στην αγορά. Με αυτό τον τρόπο θα συμβάλουν στα τέλη κυκλοφορίας αυτοκίνητα που δεν συμβάλλουν καθόλου, δηλαδή (για παράδειγμα) αυτοκίνητα που διέρχονται από τη χώρα μεταφέροντας εμπορεύματα και μπαίνουν και βγαίνουν και μέχρι τώρα δεν πληρώνανε τίποτα για αυτό το θέμα», ή άλλες περιπτώσεις αυτοκινήτων πχ για τουρισμό κλπ.

Πάντως, όπως υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η πρόταση αυτή έχει κατατεθεί και εξετάζεται, αλλά δεν έχει υιοθετηθεί.

Ακατάσχετος λογαριασμός

Παράλληλα, ο κ. Αλεξιάδης ζήτησε από τους πολίτες να ελέγξουν αν έχουν δηλώσει ακατάσχετο λογαριασμό. «Πολλοί δεν έχουν δηλώσει ακατάσχετο λογαριασμό, δηλ τον λογαριασμό που θα επιτρέψει μέχρι 1500 ευρώ τον μήνα να μη γίνονται κατασχέσεις για χρέη προς εφορίες, ταμεία κλπ. Ορισμένοι φορολογούμενοι θεωρούν ότι επειδή έχουν έναν λογαριασμό που είναι μισθοδοσίας δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι τέτοιο, είναι λάθος. Εάν δεν δηλωθεί ένας μόνο μοναδικός ακατάσχετος λογαριασμός, όταν έχεις χρέη στην εφορία και εσύ είσαι δικαιούχος του λογαριασμού, η εφορία θα πάρει τα χρήματα από εκεί μέσα» τόνισε- ενώ επίσης απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην αργήσουν να υποβάλουν τη δήλωσή τους και να μην αφήσουν να εκπνεύσει η προθεσμία.

Πηγή ➤

Share on Google Plus

Lorentzo

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου