Game of Thrones… για την κυριαρχία στον Ορθόδοξο κόσμο: Ο πραγματικός λόγος της επίσκεψης Πούτιν στο Άγιο Όρος

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Η επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στο Άγιο Όρος συμπίπτει με την επέτειο της χιλιετούς παρουσίας στο Άγιον Όρος και θεωρείται μεγάλο γεγονός για τη Ρωσία που με οδηγό τη θεωρία της «τρίτης Ρώμης» θέλει να είναι αυτή που θα καθοδηγήσει τα επόμενα χρόνια την Ορθοδοξία και μέσω της Εκκλησίας θέλει η Μόσχα να κυριαρχήσει στον Ορθόδοξο κόσμο.

Εξάλλου, ο στόχος των Ρώσων είναι να πάρουν τα πρωτεία από το Φανάρι, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και να καταστεί η Μόσχα, η νέα πρωτεύουσα της Ορθοδοξίας, μετά την Κωνσταντινούπολη.

Και για αυτό το λόγο προκάλεσε αίσθηση η απουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, τον οποίο είχε ενημερώσει ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κύριλλος, ότι θα μεταβεί για δύο μέρες στο Άγιον Όρος σε μια επίσκεψη προσκυνηματικού χαρακτήρα.

Η αρχική επιθυμία του Κύριλλου ήταν να συλλειτουργήσουν με τον Βαρθολομαίο, κάτι τέτοιο δεν έγινε, καθώς ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν ήθελε  να «νομιμοποιήσει» τη ρωσική πρωτοβουλία, όπως λέγεται. Είναι ενδεικτικό ότι παρά το γεγονός ότι η Μόσχα ήθελε λαμπρές εκδηλώσεις, αυτές ήταν κατά πολύ περιορισμένες (σ.σ. ο λαμπρός εορτασμός θα γίνει στη Μόσχα) και σε πολύ χαμηλούς τόνους στο ρωσικό μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα.

Από το Φανάρι ρίχνουν τους τόνους, λέγοντας ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης απέστειλε Εκπρόσωπο και η επίσημη γραμμή είναι η εξής: «Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε συνάντηση που είχε με τον Πατριάρχης Μόσχας στη Γενεύη, τον ενημέρωσε πως λόγω του φόρτου εργασίας για την προετοιμασία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου τον Ιούνιο στην Κρήτη, δεν θα μπορέσει να έχει φυσική παρουσία στο Άγιον Όρος».

Game of Thrones για την «κυριαρχία» στον Ορθόδοξο κόσμο

Στο πατριαρχείο Μόσχας έχει εκχωρηθεί η τρίτη και όχι η πρώτη θέση, όπως θα ήθελαν οι Ρώσοι, μεταξύ των πατριαρχείων. Η Κωνσταντινούπολη, η «Νέα Ρώμη» συνέχισε την παράδοση από την «πρεσβυτέρα αυτοκρατορική Ρώμη» και έμεινε η Μόσχα, η «Τρίτη Ρώμη» να μην μπορεί να ξεπεράσει τη «δεύτερη», δηλαδή το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Στη Μονή Παντελεήμονος βρισκόταν εξάλλου εδώ και μέρες και ο Αλεξάντερ Ντούγκιν, εκ των μυστικοσυμβούλων του Βλάντιμιρ Πούτιν και ο άνθρωπος που προβάλλει τη λεγόμενη Τέταρτη Πολιτική Θεωρία.

Πηγή ➤

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου