Περιπολικά - «νεκροφόρες» στη μάχη κατά της εγκληματικότητας,(Vid και Φωτό).

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Την ώρα που η κυβέρνηση αναζητά ισοδύναμα προκειμένου να αποφύγει το «πάγωμα» στα ειδικά μισθολόγια των ενστόλων, εικόνα διάλυσης παρουσιάζει ο «στόλος» της
Ελληνικής Αστυνομίας με τους αστυνομικούς να διατρέχουν κίνδυνο ακόμη και για τη ζωή τους στην καθημερινή μάχη που δίνουν με το έγκλημα.



Οι συνεχείς περικοπές στον προϋπολογισμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε συνδυασμό με την κακή διαχείριση των λειτουργικών εξόδων για περιπολικά και κλούβες εχουν φέρει τα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. ενα βήμα πριν απο την απόσυρση αφήνοντας χωρίς περιπολίες γειτονιές με αυξημένο δείκτη εγκληματικότητας.




Το Newsit.gr μπήκε στα περιπολικά και τις κλούβες και κατέγραψε την εγκατάλειψη που θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα του Έλληνα αστυνομικού.


Σε μεγάλο δήμο της Αττικής, περιπολικό κυκλοφορεί χωρίς λεβιέ ταχυτήτων, ο οποίος εχει αντικατασταθεί απο ενα σίδερο, ενώ ο σπασμένος καθρέφτης του οδηγού ειναι κολλημένος με σελοτέιπ. Τα πίσω καθίσματα ειναι σκισμένα και ξηλωμένα, κάτι που, ωστόσο, οι αστυνομικοί θεωρούν «πολυτελεία» αφου το συγκεκριμένο οχήμα κρίνεται ακατάλληλο για να κυκλοφορεί στους δρόμους.


Οι αστυνομικοί υπάλληλοι κάνουν λογο για περιπολικά-«νεκροφόρες» καθώς πρόσφατα ενα απο αυτά τυλίχτηκε στις φλόγες εν κινήσει λόγω μηχανικής βλάβης ενώ βαν που μετέφερε κρατούμενους ακινητοποιήθηκε στη μέση της εθνικής οδού εξαιτίας φθαρμένων ελαστικών.


«Τα περιπολικά δεν προβλέπεται να περνάνε απο έλεγχο ΚΤΕΟ,αλλα αν περνούσαν, πιστέψτε με, τα μισά θα κόβονταν», λέει στο Newsit.gr αστυνομικός, ο οποίος αναγκάζεται να «ταξιδεύει» σε τμήμα άλλου δήμου προκειμένου να κανει την υπηρεσία του με ενα απο τα λεγόμενα «καλά» οχήματα.


Όπως καταγγέλουν οι αστυνομικοί, τα περιπολικά που βρίσκονται ακόμα σε καλη κατάσταση επιβαρύνονται καθώς κινούνται επι 24ωρου βάσεως ενώ αρκετά απο αυτά διατίθενται για τη φύλαξη των επισήμων. Στην υπηρεσία φύλαξης VIP προσώπων απασχολούνται περισσότερα απο 250 περιπολικά και οχήματα της Ασφάλειας την ωρα που σε δήμο της Δυτικής Αττικής, 36 απο τα συνολικά 76 περιπολικά του δυναμικού, ειναι καθηλωμένα λόγω μηχανικών βλαβών με αποτέλεσμα να μην γίνονται περιπολίες. «Απο τα κονδύλια για τα περιπολικά,η προτεραιότητα δίνεται στα οχήματα που υπηρετούν στους επισήμους και ό,τι μένει μοιράζεται σε όλους τους άλλους», επισημαίνουν συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. και διευκρινίζουν οτι το κόστος για τη μηχανοκίνητη φρουρά των επισήμων περιλαμβάνει τόσο τα έξοδα κίνησης όσο και το service.


Το Newsit.gr βρέθηκε στη διεύθυνση Τεχνικών της ΕΛ.ΑΣ. στην Αμυγδαλέζα όπου ειναι ακινητοποιημένα εκατοντάδες οχήματα της αστυνομίας τα οποία εχουν βγει εκτός «μάχης» λόγω βλάβης. Αυτή η τεράστια «δεξαμενή» ανταλλακτικών παραμένει σε αχρηστία και, όπως λένε οι αστυνομικοί, θα μπορούσε να δώσει λύση στο κόστος της συντήρησης των περιπολικών. «Στην Αμυγδαλέζα υπάρχουν περιπολικά που τράκαραν και κάθονται παρατημένα. Με σωστή διαχείριση, αυτά τα οχήματα θα μπορούσαν να χαρίσουν ανταλλακτικά σε αυτοκίνητα με προβλήματα», εξηγεί στο Newsit διοικητής τμήματος που λειτουργεί με ενα μονο «μάχιμο» περιπολικό για έναν απο τους μεγαλύτερους δήμους του λεκανοπεδίου.


Με αναξιοποίητο το «νεκροταφείο» περιπολικών της Αμυγδαλέζας και με τα ασφαλή οχήματα να εξυπηρετούν επισήμους και άλλους υψηλόβαθμους η απαξίωση της Ελληνικής Αστυνομίας συνεχίζεται αφήνοντας ανοχύρωτες στο έλεος των κακοποιών τις γειτονιές της Αττικής.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ
Πηγή ➤ newsit.gr

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου