Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη 29χρονου Ειδικού Φρουρου.



ΛΥΣΤΕ blog ➤ ΕΞΙΧΝΙΑΣΘΗΚΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΙΑ

Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία σε βάρος 42χρονου ημεδαπού και της συζύγου του.

Συγκεκριμένα, βραδινές ώρες της 30-1-2016 άγνωστοι δράστες, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες full face , προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν 42χρονο ημεδαπό και τη σύζυγό του, τη στιγμή που στάθμευε το αυτοκίνητό του στον υπόγειο χώρο στάθμευσης της οικίας του στην περιοχή του Λυκαβηττού.

Κατά την προσπάθεια ακινητοποίησης του 42χρονου, της πάλης που ακολούθησε και κατά την αποχώρησή τους, ένας εκ των δραστών πυροβόλησε με ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίον του θύματός του, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο στήθος και στα δύο πόδια.

Από την πολύμηνη έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας αξιοποιήθηκε όλο το προανακριτικό υλικό, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δραστών και διαπιστώθηκε ότι κίνητρό τους ήταν η ληστεία.

Πρόκειται για έναν 29χρονο ημεδαπό, Ειδικό Φρουρό, έναν 42χρονο ημεδαπό, έγκλειστο των Φυλακών Αγιάς Χανίων, στον οποίο την 2-6-2016 είχε χορηγηθεί 11ήμερη τακτική άδεια και έναν 34χρονο υπήκοο Ιράκ.

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε χθες (2-6-2016) το βράδυ, συνελήφθησαν οι τρεις (3) δράστες και συγκεκριμένα στην περιοχή του Διεθνούς Αεροδρομίου οι δύο πρώτοι και στην περιοχή της Ομόνοιας ο τρίτος.

Στην κατοχή του 29χρονου και από τις κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

δύο (2) πιστόλια με γεμιστήρες και φυσίγγια που κατείχε νόμιμα
έξι (6) φυσίγγια
το χρηματικό ποσό των -1.100- ευρώ
τρία (3) Διαβατήρια Ξένων Αρχών, ένα (1) ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς, Ελληνικό Δελτίο Ταυτότητας και δύο (2) κάρτες Αλλοδαπών Αρχών
δύο (2) συναλλαγματικές και αντίγραφο πελάτη Τράπεζας
πλήθος συσκευών τηλεφώνων και καρτών sim
Στην κατοχή του 34χρονου και του 42χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευές τηλεφώνων και κάρτες sim .

Ο 42χρονος ημεδαπός είναι σεσημασμένος για σύσταση συμμορίας, ένοπλες ληστείες και διακεκριμένες κλοπές, εκτίοντας πολυετείς ποινές κάθειρξης. Το 2010 είχε συλληφθεί για ένοπλη ληστεία, σε βάρος χρηματαποστολής Ταχυδρομικής Εταιρείας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δράστες φορώντας στολές αστυνομικών, πυροβόλησαν τον έναν εκ των υπαλλήλων και αφαίρεσαν μεγάλο χρηματικό ποσό. Για την παραπάνω περίπτωση είχε καταδικασθεί σε 25ετή κάθειρξη, ενώ την 30-1-2016 (ημέρα διάπραξης της ληστείας σε βάρος του 42χρονου ημεδαπού) του είχε χορηγηθεί 9ήμερη τακτική άδεια.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο (4-6-2016) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων εγκληματικών πράξεων συνεχίζεται.


Πηγή ➤

Share on Google Plus

Lorentzo

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου