Απελπισία και φτώχεια, αντί ανάπτυξης και ευημερίας-νέο "κανόνι" στην αγορά- Στο δρόμο 800 εργαζόμενοι

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Το κλείσιμο της ΠΥΡΣΟΣ Security, μετά από 22 χρόνια λειτουργίας στο χώρο της ιδιωτικής φύλαξης, ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία απασχολεί περί τους 800 εργαζόμενους.

Σύμφωνα με παράγοντες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, πρόκειται για ένα προδιαγεγραμμένο τέλος μιας εταιρείας, η οποία εδώ και ένα χρόνο είχε προχωρήσει σε στάση πληρωμών απέναντι σε εργαζόμενους και πιστωτές.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Ασφαλείας, Χρηματαποστολών και Φυλάκων, Νίκου Παπακωνσταντίνου, στο newsit.gr, ήδη εδώ και ενάμιση χρόνο η εταιρεία αδυνατούσε να καταβάλει τους μισθούς των εργαζομένων καθώς και να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στο ΙΚΑ και την εφορία.

«Έσκασε τώρα το «κανόνι’’, αλλά το περιμέναμε εδώ και ένα χρόνο», πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου διευκρινίζοντας ότι πλέον με το κλείσιμο της εταιρείας ΠΥΡΣΟΣ, ανοίγει η αγορά για τις δυο εταιρείες που απομένουν στον τομέα των χρηματαποστολών.

Ωστόσο, η ΠΥΡΣΟΣ μοιάζει με την «κορυφή του παγόβουνου» για ένα κλάδο στον οποίο οι υπάλληλοι εργάζονται με τρίμηνες καθυστερήσεις στις πληρωμές των δεδουλευμένων τους.

Πηγή ➤ olathessaloniki

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου