Ντού της ΕΛ.ΑΣ την νύχτα σε bar, club και cafe της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Εξαρθρώθηκαν από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας δύο εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνταν, τουλάχιστον από τον μήνα Νοέμβριο του έτους 2015, η πρώτη στην παρασκευή και διακίνηση νοθευμένων αλκοολούχων ποτών και η δεύτερη στην αγορά και διακίνηση λαθραίων αλκοολούχων ποτών.

Μετά από πολύμηνες έρευνες, κατάλληλη αξιοποίηση και διασταύρωση στοιχείων, εξακρίβωση χώρων και ατόμων, οργανώθηκε χθες (02-06-2016), συντονισμένη ευρεία αστυνομική επιχείρηση, σε συνεργασία με Ομάδες ΔΙ.ΑΣ. και Ο.Π.Κ.Ε. σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης διενεργήθηκαν ταυτόχρονα με εισαγγελικούς λειτουργούς έρευνες σε πέντε οικίες και σε καταστήματα πώλησης ποτών (κάβες), αποθήκες, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ-μπαρ, club), επιχειρήσεις (μεταφορική, τυπογραφική, παρασκευή μπουκαλιών) και σε οχήματα (Ι.Χ. και φορτηγά).

Επιπλέον, συνελήφθησαν δεκαέξι (16) άτομα (δεκαπέντε -15- ημεδαποί και αλλοδαπός), ενώ αναζητούνται άλλα δέκα εννέα (19) για να συλληφθούν εντός των ορίων του αυτοφώρου.

Από τις έρευνες διακριβώθηκε ότι:
Η πρώτη εγκληματική οργάνωση παρασκεύαζε νοθευμένα αλκοολούχα ποτά, τα οποία τυποποιούσαν και στη συνεχεία διέθεταν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εν γνώσει των υπευθύνων ή των υπαλλήλων αυτών.

Μάλιστα το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης, είχε εγκαταστήσει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της οικίας του, παράνομο εργαστήριο για την παρασκευή και νόθευση των αλκοολούχων ποτών, στο οποίο βρέθηκε μεγάλη πλαστική δεξαμενή και μικρότερες ανοξείδωτες, σύστημα μετάγγισης με μοτέρ, μηχάνημα εμφιάλωσης, άδεια μπουκάλια, καπάκια, ετικέτες, ταινίες σφράγισης και ποσότητα οινοπνεύματος.

η δεύτερη εγκληματική οργάνωση αγόραζε αλκοολούχα ποτά από την Βουλγαρία, τα οποία μέσω μεταφορικής εταιρείας μετέφερε σε οικίες μελών της στην περιοχή του Πειραιά, όπου αφαιρούνταν οι ετικέτες με αλλοδαπά λογότυπα και επικολλούνταν πλαστές με ελληνικά λογότυπα. Στη συνέχεια από καταστήματα εμπορίας ποτών (κάβες) ιδιοκτησίας τους, με εικονικά τιμολόγια τα πωλούσαν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ μπαρ-club κ.λπ.), εν γνώσει των ιδιοκτητών και υπαλλήλων αυτών, καθόσον τα αγόραζαν σε χαμηλότερη τιμή.
Τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων χρησιμοποιούσαν για τις τηλεφωνικές τους συνομιλίες κινητά τηλέφωνα, με συνδέσεις σε ονόματα αλλοδαπών. Μάλιστα, χρησιμοποιούσαν ειδικό κώδικα επικοινωνίας, με χαρακτηριστικές ονομασίες, που παραπέμπουν σε χρώματα συσκευασίας γνωστών αλκοολούχων ποτών.

Επιπλέον, σε όλα τα στάδια παρασκευής, διακίνησης και διάθεσης λάμβαναν ανάλογα μέτρα ασφαλείας και διακινούσαν μικρές ποσότητες ποτών, ώστε σε περίπτωση ελέγχου να αποφύγουν την κατάσχεση μεγάλων ποσοτήτων.

Κατά τις έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
(4) δοχεία & δεξαμενή παρασκευαστηρίου,
σύστημα εμφιάλωσης και σύστημα μετάγγισης,
(1298) αυτοκόλλητες ετικέτες διαφόρων ποτών, γνωστών επωνυμιών,
καρούλι με ετικέτες πώματος και πλήθος πωμάτων μπουκαλιών,
(100) λίτρα καθαρού οινοπνεύματος,
(1821) γεμάτες φιάλες διαφόρων ποτών και (1008) κενές φιάλες,
ποσότητες χύμα κρασιού – ρακί – τσίπουρου,
τιμολόγια & φορολογικά στοιχεία,
ψηφιακός δίσκος,
πιστόλι των 9mm και πιστόλι κρότου με 11 φυσίγγια,
28γρ. ινδική κάνναβης,
κινητά τηλέφωνα και 1.100 Ευρώ.
Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της πλαστογραφίας, της νομοθεσίας «περί σημάτων», του εθνικού τελωνειακού κώδικα, της νομοθεσίας για πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και του αθέμιτου ανταγωνισμού.

Τα λαθραία και νοθευμένα αλκοολούχα ποτά παραδόθηκαν στο Τελωνείο για να καταλογισθούν οι διαφυγόντες φόροι και παραγγέλθηκε στο Γενικό Χημείο του Κράτους η σχετική εξέτασής τους.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου