ΤΑ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ: Μας παίρνουν το σπίτι αλλά μας αφήνουν σεντόνια, μακαρόνια, αγελάδες, πρόβατα.

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Σπίτια και αυτοκίνητα, σε περίπτωση χρεών προς το Δημόσιο μπορούν να κατασχεθούν. Αυτό είναι γνωστό! Αυτό που δεν είναι γνωστό, είναι το άρθρο 17 του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, το οποίο προβλέπει τι δεν μπορεί να κατασχεθεί από ένα σπίτι.

Στην περίπτωση λοιπόν που χρωστάτε στην εφορία, τα έπιπλα και τα σεντόνια θα σας τα αφήσουν. Αλλά αν αποφασίσατε να πάρετε περισσότερα πακέτα μακαρόνια από αυτά που θα καταναλώσετε σε 3 μήνες, τότε το δημόσιο έχει τη δυνατότητα να σας τα κατασχέσει.

Αν τώρα είστε αγρότης, πτηνοτρόφος ή κτηνοτρόφος και έρθουν για κατάσχεση το σίγουρο είναι πώς θα σας ξηλώσουν τη στάνη.

Συγκεκριμένα ένας αγρότης γλυτώνει μόνο 1 αγελάδα, έξι πρόβατα, έξι κατσίκες, την τροφή τους για 3 μήνες και τη σπορά του για την τρέχουσα σοδειά. Σε έναν  κτηνοτρόφο θα μείνουν 12 μεγάλα ζώα ή 24 μικρά και οι τροφές τους για τρεις μήνες, ενώ σε έναν πτηνοτρόφο θα αφήσουν μόνο 100 πτηνά.

Αυτό που επίσης δεν μπορούν να σας πάρουν είναι οι αναμνήσεις. Καθώς παράσημα, οικογενειακά έγγραφα, επιστολές, χειρόγραφα και αναμνηστικά αντικείμενα δεν κατάσχονται.

Πηγή ➤ dete

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου