Η απόλυτη ξεφτίλα και εξαθλίωση της πάλαι ποτέ ΠΕΡΗΦΑΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - για ένα....κοτόπουλο.

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Εικόνες που προκαλούν θλίψη και προβληματισμό στην Ελλάδα του 2016, σε διανομή τροφίμων στο περίπτερο 16 της ΔΕ.Θεσσαλονίκης.

Με τους υπεύθυνους της διανομής να καθυστερούν, την οργάνωση να είναι ανύπαρκτη και τους χιλιάδες άπορους που έχουν συγκεντρωθεί να παιρνούν δύσκολες ώρες, στις ουρές της οργής. Όπως μετέδωσε ο ρεπόρτερ Άρης Κουτσιούκης στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στα Parapolitika 90,1 άτομα λιποθύμησαν από την εξάντληση και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες. Οι χιλιάδες που συνωστίζονται για μια σακούλα τρόφιμα και λίγο κοτόπουλο, σπρώχνονται και φωνάζουν για να προχωρήσουν, με τους υπεύθυνους της διανομής να δείχνουν να τα έχουν χαμένα.

Για να συγκρατήσουν τον κόσμο οι υπεύθυνοι έβαλαν κάγκελα μπροστά από το σημείο της διανομής αλλά αυτό άναψε τα αίματα. Οι άποροι τα έριξαν, κάποιοι προσπάθησαν να πλησιάσουν τους πάγκους που είχαν στηθεί, με τους υπεύθυνους να διακόπτουν για λίγο τη διανομή μέχρι να αποκατασταθεί η τάξη και να φτάσουν στο σημείο αστυνομικοί. Ωστόσο η ζέστη στάθηκε ο μεγαλύτερος παράγοντας εκνευρισμού για χιλιάδες πολίτες όλων των κατηγοριών και κυρίως για τους ηλικιωμένους, αφού οι συνθήκες δεν ήταν ιδανικές. Επιπλέον κάποιοι ανέφεραν ότι αρκετά τρόφιμα ήταν «χτυπημένα» και σε όχι καλή κατάσταση.

Η διανομή τροφίμων για δικαιούχους του ΤΕΒΑ από τον δήμο Θεσσαλονίκης, ήταν προγραμματισμένη για τις 09:00 το πρωί. Ο κόσμος συγκεντρώθηκε στο σημείο αλλά εκεί δεν ήταν κανείς. Λίγο αργότερα υπεύθυνος, ενημέρωσε τους δικαιούχους, ότι δεν έχουν φτάσει τα φορτηγά με τα τρόφιμα και για αυτό το λόγο θα αργήσει η διανομή. Ωστόσο στο σημείο της διανομής, στο Περίπτερο 16 της ΔΕΘ, από πολύ νωρίς έχει μαζευτεί πάρα πολύ κοσμός, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.



Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου