Πέντε δικαστικές ενώσεις κατά του «παγώματος» των ειδικών μισθολογίων.



ΛΥΣΤΕ blog ➤ Τα νέα μέτρα του πολυνομοσχεδίου πλήττουν για μία ακόμη φορά όλους τους εργαζόμενους, χωρίς ουσιώδες δημοσιονομικό όφελος, επισημαίνουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι ενώσεις

Tο σύνολο των νέων μέτρων του πολυνομοσχεδίου, μεταξύ των οποίων και η «αναστολή» των μισθολογικών «ωριμάνσεων και προαγωγών των ειδικών μισθολογίων» (δικαστών, κ.λπ.), πλήττουν για μία ακόμη φορά όλους τους εργαζόμενους πολίτες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα (αύξηση έμμεσων φόρων, μηχανισμός αυτόματης περικοπής επιλεκτικώς για τις δαπάνες που αφορούν μισθούς και συντάξεις κ.ά.), επισημαίνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους πέντε δικαστικές ενώσεις.

Ειδικότερα, οι πέντε δικαστικές ενώσεις επισημαίνουν  ότι «μεταξύ των μέτρων του πολυνομοσχεδίου που ψηφίσθηκε την Κυριακή, 22 Μαΐου 2016, τα οποία πλήττουν για μία ακόμη φορά όλους τους εργαζόμενους πολίτες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα (αύξηση έμμεσων φόρων, μηχανισμός αυτόματης περικοπής επιλεκτικώς για τις δαπάνες που αφορούν μισθούς και συντάξεις κ.ά.), περιλαμβάνεται και το πάγωμα («αναστολή») έως 31.12.2018 των μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών των ειδικών μισθολογίων».
       
Η ρύθμιση μάλιστα αυτή, υπογραμμίζουν οι ενώσεις, «παρά τη σοβαρότητά της, εισήχθη προς ψήφιση αιφνιδιαστικά και χωρίς οποιαδήποτε ενημέρωση και διαβούλευση, τη στιγμή που η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις που έκριναν αντισυνταγματικές και μη νόμιμες τις αλλεπάλληλες και συσσωρευμένες, μεγάλες περικοπές και μειώσεις των αποδοχών και συντάξεων των ίδιων πάντοτε κατηγοριών».

Τέλος, οι  δικαστικές ενώσεις επισημαίνουν ότι «το σύνολο των νέων μέτρων, μεταξύ των οποίων και η «αναστολή» των μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών των ειδικών μισθολογίων, πλήττουν για μια ακόμη φορά τους ίδιους πολίτες, καθώς προστίθενται στα μέτρα που θεσπίζονται και εφαρμόζονται σε βάρος τους εδώ και έξι συναπτά έτη, χωρίς μάλιστα ουσιώδες δημοσιονομικό όφελος».

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι  πρόεδροι των Ενώσεων: Μαργαρίτα Στενιώτη (Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων),  Ευθύμιος Αντωνόπουλος (Ένωση Δικαστικών Λειτουργών ΣτΕ), Ειρήνη Γιανναδάκη (Ένωση Διοικητικών Δικαστών), Ασημίνα Σαντοριναίου (Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου), Δημήτριος Ασπρογέρακας  (Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος) και Χρήστος Μητκίδης (Ένωση Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους).

Πηγή ➤ protothema

Share on Google Plus

Lorentzo

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου