ΕΛ.ΑΣ.: Ανησυχία για νέες επιθέσεις «Πυρήνων» μετά το δέμα-βόμβα σε δικαστικό



ΛΥΣΤΕ blog ➤ ΝΕΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ
ΕΛ.ΑΣ.: Ανησυχία για νέες επιθέσεις «Πυρήνων» μετά το δέμα-βόμβα σε δικαστικό
Νέα μέλη της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς ή άλλων ένοπλων ομάδων αναζητά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά την αποστολή δέματος-βόμβα, σε κούφιο βιβλίο, με έξι μασούρια δυναμίτη, έξι μασούρια με άγνωστη εκρηκτική ύλη, δύο μπαταρίες και αυτοσχέδιους πυροκροτητές με παραλήπτη τη δικαστικό κυρία Ισιδώρα Πόγκα.

Η κυρία Πόγκα ενημέρωσε τις αρχές μόλις αντελήφθη ότι το δέμα ήταν ύποπτο, ακολουθώντας και σχετικές παλαιότερες υποδείξεις της ΕΛ.ΑΣ. Οι διωκτικές αρχές εκφράζουν φόβους για νέο κύκλο επιθέσεων από το εγχώριο αντάρτικο πόλης ύστερα από μακρά περίοδο «σιωπής» και εξετάζουν το ενδεχόμενο να έχουν σταλεί πανομοιότυπα δέματα-βόμβες.

Σημειώνεται ότι η τελευταία ένοπλη επίθεση ήταν η έκρηξη βόμβας τον Νοέμβριο του 2015 στο κτίριο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στην οδό Ξενοφώντος, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει η οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.

Όπως... Ιτέα

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος είχε εξαιρετικές ομοιότητες με αυτόν που είχε σταλεί τον Απρίλιο του 2014 στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας και φέρεται να είχε κατασκευασθεί από τον δραπέτη τότε Χριστόδουλο Ξηρό σε συνεργασία με μέλη των «Πυρήνων» και με προοπτική την ευθύνη για τη σχεδιαζόμενη αιματηρή ενέργεια να αναλάβει η επανεμφανιζόμενη Σέχτα Επαναστατών.

Τότε είχε προσδιορισθεί και η εμπλοκή στην κατασκευή της βόμβας αντιεξουσιαστή με το ψευδώνυμο «Ιάσονας», που ήδη έχει συλληφθεί και οργάνωνε μέσω κινητών τις συνεννοήσεις μελών των «Πυρήνων».

Θέματα φυλακισμένων

Η κυρία Πόγκα είχε βρεθεί στο στόχαστρο των «Πυρήνων» λόγω μη αποφυλάκισης συγγενών και φίλων, κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση αυτή και στην επιχείρηση «Γοργοπόταμος», για μαζική απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού. Επιπλέον είχε αρνηθεί να δοθούν εκπαιδευτικές άδειες σε κρατούμενους αντιεξουσιαστές.

Στις 25 Ιουνίου 2015 αναρχικοί είχαν ρίξει μπογιές και φυλλάδια υπέρ του Νίκου Μαζιώτη και μία φωτοβολίδα στο σπίτι της κυρίας Πόγκα. Επιπλέον σε κείμενο που είχε αναρτηθεί σε διαδικτυακό τόπο αντιεξουσιαστών αναλύονταν οι «αρνητικές θέσεις» της στα αιτήματα των κρατούμενων ανταρτών πόλης.

Σημειώνεται πάντως ότι η συγκεκριμένη έμπειρη δικαστική λειτουργός είχε προχωρήσει στην παραπομπή 69 μελών της Χρυσής Αυγής για τη συμμετοχή στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης αλλά και σε άλλες σημαντικές δίκες όπως αυτή του Άκη Τσοχατζόπουλου κ.ά.

Νέοι «αντάρτες πόλης»;

Μεγάλο ερώτημα των αστυνομικών είναι ότι πλέον έχουν στρατολογηθεί νέα μέλη των «Πυρήνων» που έχουν αποκτήσει την τεχνογνωσία κατασκευής τέτοιου είδους εκρηκτικών μηχανισμών. Δεν μπορεί ωστόσο να αποκλεισθεί η βόμβα να κατασκευάσθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως εξάλλου είχε ανακύψει στις έρευνες για την επιχείρηση «Γοργοπόταμος».


Πηγή ➤ tovima

Share on Google Plus

Lorentzo

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου