Η «τρομακτική» νέα ρύθμιση του Facebook που δεν γνωρίζεις και πρέπει να απενεργοποιήσεις ΑΜΕΣΩΣ!

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Θύελλα διαδικτυακών αντιδράσεων έχει προκαλέσει μία νέα ρύθμιση του Facebook, η οποία «εκτοξεύει» αρκετά βήματα παραπέρα τον… Μεγάλο Αδελφό!

Γιατί μπορεί πολλοί να υποψιάζονταν ότι παρακολουθεί όλες τις κινήσεις σας, αλλά πόσοι γνώριζαν ή (τουλάχιστον) φαντάζονταν ότι μαζεύει πληροφορίες για εσάς και τη συμπεριφορά σας;

Πως; Μέσω διαφημίσεων που χρησιμοποιούνται ήδη στο διαδίκτυο και σίγουρα έχετε πέσει πάνω τους!

Και μπορεί το Facebook να έχει ανακοινώσει ότι δεν αφήνει τους χρήστες να απενεργοποιήσουν την «παρακολούθησή» τους, αλλά μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας χωρίς τη βοήθειά του. Η πλατφόρμα, εξάλλου, πρόσφερε ανέκαθεν τη δυνατότητα να μπλοκάρετε άλλες ιστοσελίδες και εφαρμογές από το να χρησιμοποιούν τις προτιμήσεις σας για την παροχή διαφημίσεων.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες που συλλέγονται κατά την περιήγησή σας στο Facebook χρησιμοποιούνται ακολούθως για να «αποκωδικοποιηθεί» τι σας αρέσει και τι σας ενδιαφέρει, ώστε να πέσετε στην «παγίδα» του κλικ στις διαφημίσεις!

Και αν αυτό σας φαίνεται τρομακτικό και ανατριχιαστικό, όπως σε εμάς, υπάρχει τρόπος να απαλλαγείτε από το ξάγρυπνο μάτι του «Μεγάλου Αδελφού» μέσω των ρυθμίσεων απορρήτου. Προσοχή όμως γιατί το Facebook, σύμφωνα με τον καθηγητή σχεδιασμού Μέσων Ενημέρωσης, David Carroll, αλλάζει τη συγκεκριμένη ρύθμιση «χωρίς ειδοποίηση ή τη συγκατάθεσή σας», αν και το ίδιο το αρνείται!

Όπως αναφέρει το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, απλά πρόσθεσε στην πλατφόρμα του νέα εργαλεία τα οποία του επιτρέπουν να εμφανίζει διαφημίσεις σε όλο το διαδίκτυο, δίνοντας την επιλογή να μην επιτρέπετε να παρακολουθήστε.

Τι να κάνετε.


Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις, για να αλλάξετε τις επιλογές σας (options), που δείχνουν κάπως έτσι:

Κλικάρετε στις διαφημίσεις στην αριστερή μπάρα και αλλάξτε το «ναι» σε «όχι» σε κάθε επιλογή.

Αυτό ήταν!

Πώς το Facebook επιλέγει τις διαφημίσεις που θα σας δείξει

Αν θέλετε να «τσεκάρετε» περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι χρησιμοποιεί το Facebook για την παροχή των διαφημίσεων, κλικάρετε στις «Προτιμήσεις διαφημίσεων» (Your Advert Preferences). Εκεί θα βρείτε μια λίστα από την οποία μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε προτιμήσεις σας. Είναι ακριβώς αυτή που… συμβουλεύεται για το τι θα σας «πετάξει»!

Προειδοποίηση: Η λίστα θα αποκαλύψει τι... σκέφτεται για εσάς το Facebook. Από το χιούμορ σας, μέχρι τις σειρές που βλέπετε και τις δουλειές που θα σας ενδιέφεραν! Δεν είναι τώρα αυτό λίγο… τρομακτικό;

Και μια συμβουλή: Όσα περισσότερα αφαιρέσετε, τόσα λιγότερα θα ξέρουν για εσάς.

Μην νομίζετε πάντως ότι θα απαλλαγείτε τελείως από τις διαφημίσεις…

Πηγή ➤ newsbomb


Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου