Στάχτη και αποκαΐδια το hotspot στη Μόρια - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες- 15 οι τραυματίες.

elas.lyste-blogspot
ΛΥΣΤΕ blog ➤ Χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ, προκειμένου να μπορέσει η Πυροσβεστική να σβήσει τις πυρκαγιές που είχαν προκληθεί - Στάχτη και αποκαΐδια το hotspot της Μόριας στη Μυτιλήνη

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το απόγευμα το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Σάμο, όταν συνεπλάκησαν μεταξύ τους Αφγανοί, Πακιστανοί και Σύροι.

Σε 15 ανέρχονται οι τραυματίες από τα επεισόδια, όπως ενημερώνει με tweet ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, Γιώργος Κυρίτσης.

Πολλοί από τους τραυματίες φέρουν εκδορές, οκτώ χρειάστηκαν περαιτέρω περιποίηση, ενώ για έναν κρίνεται αναγκαία η μεταφορά του σε νοσοκομείο. Πρόκειται για έναν Πακιστανό ο οποίος δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι από άλλους μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά του θα γίνει σε μεγαλύτερο νοσοκομείο εκτός νησιού.

Όπως αναφέρεται, τα επεισόδια ξεκίνησαν για άγνωστη αιτία. Η σύγκρουση ήταν ιδιαιτέρως βίαιη, ενώ μέρος των εγκαταστάσεων τυλίχθηκαν στις φλόγες, θέτοντας σε κίνδυνο οικογένειες προσφύγων που βρίσκονται στα σημεία αυτά.

Από την αστυνομία έχουν προσαχθεί περίπου 20 μετανάστες και κάποιοι από αυτούς θα βρεθούν κατηγορούμενοι.



Η βιαιότητα των επεισοδίων προκάλεσε την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων. Τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο κέντρο φιλοξενίας, προκειμένου να κατευνάσουν την κατάσταση και να ξεκινήσει η επιχείρηση της Πυροσβεστικής, ώστε να σβήσουν οι εστίες της φωτιάς.

Παρ' ότι η κυβέρνηση κάνει λόγο για έλεγχο της κατάστασης, σε καθημερινή βάση πλέον σημειώνονται άγρια επεισόδια μεταξύ των προσφύγων, οι οποίοι έχουν διανεμηθεί στα κέντρα φιλοξενίας ανά την ελληνική επικράτεια χωρίς κανένα σχέδιο και χωρίς να έχουν ληφθεί υπόψιν οι διαφορές που χωρίζουν αυτούς τους λαούς.

Τα επεισόδια συνέβησαν την ώρα που στο νησί του Αιγαίου βρισκόταν σε εξέλιξη το συνέδριο της ΚΕΔΕ για το προσφυγικό, με την παρουσία τόσο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, οι οποίοι ανέπτυξαν τις θέσεις τους για την επίλυση του μείζονος ζητήματος για την Ελλάδα.

Οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι από το www.i-samos.gr




«Στάχτη και αποκαΐδια» το hotspot στη Μόρια

Στάχτη έγινε μεγάλο μέρος του hotspot της Μόριας στη Μυτιλήνη, το οποίο το βράδυ της Τετάρτης τυλίχθηκε στις φλόγες έπειτα από άγριες συμπλοκές που σημειώθηκαν μεταξύ Αφγανών και Πακιστανών.

Στις φωτογραφίες και τα βίντεο που εξασφάλισε το protothema.gr απεικονίζεται το μέγεθος της καταστροφής στον καταυλισμό όπου ζουν το τελευταίο διάστημα πολλές εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Η φωτιά έκαψε μεγάλο μέρος των σκηνών με ρουχισμό, υπνόσακους κι υποδομές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Μάλιστα, κοντά στον καταυλισμό -και ιδίως στο βόρειο τμήμα του- υπάρχουν τμήματα με ξερά χόρτα, γεγονός που έκανε τους κατοίκους του νησιού να ανησυχήσουν για τις ιδιοκτησίες τους. Οι κάτοικοι κατήγγειλαν, επίσης, την έλλειψη επαρκούς αστυνόμευσης καθώς και ότι, όταν διαπιστώνονται κλοπές, τους ζητείται να καταβάλουν υψηλά παράβολα, προκειμένου να υποβάλουν μηνύσεις.

Πηγή ➤protothema

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου