SOS εκπέμπουν τα Ιωάννινα - τρία νέα κρούσματα φυματίωσης στο Τσεπέλοβο στο κέντρο φιλοξενίας Μεταναστών.

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Μετά τον συναγερμό που είχε σημάνει πριν το Πάσχα, όταν επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα κρούσματα φυματίωσης μεταξύ των προσφύγων που φιλοξενούνται στην Εστία του Τσεπελόβου, οι υγειονομικές αρχές της περιοχής τίθενται και πάλι σε εγρήγορση.

Αργά το μεσημέρι και με την ολοκλήρωση όλων των εξετάσεων και του ακτινολογικού ελέγχου, επιβεβαιώθηκαν ότι τρία ακόμη παιδιά, νοσούν από πνευμονική φυματίωση.

Στο Νοσοκομείο είχαν μεταφερθεί συνολικά έξι παιδιά καθώς μετά το εμβόλιο "μαντού" εμφάνισαν θετικές ενδείξεις της νόσου.

Μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και σήμερα ολοκληρώθηκε ο απαραίτητος έλεγχος από τον οποίο επιβεβαιώθηκε ότι τρία παιδιά νοσούν.

Τα παιδιά πιθανότατα αύριο θα επιστρέψουν στην εστία. Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο αναλαμβάνει την ιατρική φροντίδα τους καθώς και την φαρμακευτική κάλυψη για τον επόμενο ένα μήνα.

Για την συνέχεια την φαρμακευτική κάλυψη θα αναλάβει ο Ερυθρός Σταυρός όπως το κάνει ήδη για την οικογένεια που είχε νοσήσει πριν το Πάσχα.

Πηγή ➤ epiruspost

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου