Οι εμμονές του ΣΥΡΙΖΑ διαλύουν τις ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ...

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Τον τελεταίο ενάμιση χρόνο οι επίλεκτες μονάδες της Ελληνικής Αστυνομίας βιώνουν πρωτοφανείς καταστάσεις απαξίωσης και αδράνειας απόρροια των πολιτικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Μια από τις υπηρεσίες που τα τελευταία χρόνια έχει κρατήσει πραγματικά το κράτος όρθιο και την έννομη τάξη είναι η Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής ή αλλιώς η τελευταία γραμμή άμυνας της Αστυνομίας. Σε αυτή την υπηρεσία υπάγενται η Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης και η Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης, αδιαμφισβήτητα και οι δύο εκ των πλέον νευραλγικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.

Οι διμοιρίες της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής με τη γνωστή στρατιωτικοποίηση του προσωπικού τους και την σιδηρά πειθαρχία αποτελούν τροχοπέδη για την δημόσια τάξη που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μια δημόσια τάξη στην οποία θα πρωτοστατούν οι πάσης φύσεως ταραξίες, λαθρομετανάστες, κακοποιοί, εγκληματίες. Στόχος τους δεν είναι άλλος παρά η αδρανοποίηση των μάχιμων υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας όπως είναι η Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής. Άλλωστε το πρώτο βήμα έγινε με την κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ και τις τραγικές συνέπειες που αυτή είχε. Αλλά είπαμε ο σκοπός δεν είναι η διασφάλιση της έννομης τάξης αλλά η ελευθερία δράσης και έκφρασης των αναρχικών.

Η Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής σήμερα βρίσκεται σε οριακό σημείο. Η ηγεσία του Σώματος καθώς και η πολιτική ηγεσία πρωτίστως απαξιώνουν καθημερινά την υπηρεσία και το προσωπικό της. Είναι γνωστή η απέχθεια του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελληνική Αστυνομία αλλά ακόμα ειδικότερα στις ειδικές υπηρεσίες με εμφανή σημάδια στρατιωτικοποίησης. Συγκεκριμένα:

Το προσωπικό των ανδρών των διμοιριών της ΥΑΤ και της ΥΜΕΤ βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Και αυτό γιατί σε περίπτωση που δράσουν θα βρεθούν εκτεθιμένοι και κατηγορούμενοι από την φυσική και πολιτική ηγεσία.

Υφίστανται μεγάλη λειψανδρία καθότι πολλοί είναι οι αστυνομικοί που έχουν μετατεθεί στα επίσημα ή σε στόχους. Αφού δεν μπόρεσαν να καταργήσουν την ΥΑΤ ως ήθελαν αρχικά έχουν προχωρήσει στην μερική διάλυση της.

Η υλικοτεχνική υποδομή είναι σε δραματικό επίπεδο. Λεωφορεία που δεν διαθέτουν ούτε τη στοιχειώδη μέριμνα για το προσωπικό και ατομικά υλικά με μεγάλες φθορές πλην όμως δεν αντικαθίστανται.

    Επιχειρησιακές αδυναμίες σε επίπεδο αποστολών και δράσεων. Οι διμοιρίες βρίσκονται διασκορπισμένες σε πάσης φύσεως "στόχους" (πχ οικία Φλαμπουράρη με 80 αστυνομικούς!) ή στα νησιά εξαιτίας των λαθρομεταναστών. Στα Εξάρχεια η εικόνα της τακτικής καταστάσεως είναι απαράδεκτη. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο οι γνωστοί ταραξίες πραγματοποιούν επιθέσεις στις διμοιρίες. Φυσικά, οι εντολές είναι για αυτοσυγκράτηση, μέτρα αυτοπροστασίας και ψυχραιμία. Όμως πόσο ψύχραιμος μπορεί να είναι κανείς όταν δέχεται ανθρωποκτόνες επιθέσεις με εμπρηστικές βόμβες ή φοτοβολίδες; Κοινώς οι διμοιρίες είναι στόχος, οι αστυνομικοί αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμοι, το κέντρο διαβιβάζει να μην γίνεται καμία ενέργεια προφανώς κατόπιν πολιτικών εντολών μήπως και ενοχληθούν οι αναρχικοί από την επαναστατική γυμναστική που διεξάγουν κάθε σαββατοκύριακο.

Άλλωστε μην πραγματοποιηθούν και συλλήψεις και έχουμε νέα παιδιά υπουργών ή βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μπλεγμένα σε επεισόδια. Μέχρι στιγμής έχουμε του Κουράκη, του Δραγασάκη, του Σκουρλέτη και του Βούτση.

Οι αστυνομικοί βεβαίως συνεχίζουν και προσφέρουν με γνώμονα το φιλότριμο και τη φιλοπατρία. Ως πότε βέβαια; Τα αποθέματα υπομονής εξαντλήθηκαν...

Πηγή ➤ defencenews

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου